Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Наследникът на Карл Лагерфелд с...

Риалити звездата Силвия Юрукова се похвали в социалните...

Междузвездни модни войни в Кан

отпечатай новината

14.05.2015 07:00 | Видян 1705 пъти

Междузвездни модни войни в Кан

Въздухът трепери! Тази вечер в Кан се сблъскват две световни модни империи.
Групата на Луи Вюитон и Диор излиза срещу тази на Гучи и Сен Лоран.
В седем вечерта на червения килим Чарлийз Терон ще разходи с опита на професионален модел по червения килим поредното зашеметяващо творение на Диор. А Салма Хайек, наричана още Госпожа Гучи, тъй като е съпруга на собственика на марката, три часа след нея ще трябва да блесне в рокля на някоя от марките на мъжа си, сред които са още - Сен Лоран, Баленсиага, Маккуин. Дребната мексиканка ще бъде подкрепяна от своя благоверен - вторият по богатство французин -Франсоа Анри Пино ( първият е собственикът на Диор -Бернар Арно, чието рекламно лице е Чарлийз).
От тази година Пино е официален спонсор на фестивала.

Причината? " Това е грандиозното дефиле в света - десет дни всички звезди разхождат луксозни стоки по червения килим. Имаме ефекта на Оскарите, умножен по десет”, заяви той в интервю. Освен това Пино е спонсор и на филма Лед и Небе, с който ще бъде закрит фестивалът.

И докато по висините си ги мерят, някои звезди си крадат фризьорките. Членът на журито Сиена Милър  и Натали Портман, която е по -всички корици тук заради дебютиращия утре неин първи филм, не могат да си поделят Кейт Янг. И се надяват, че Никол Кидман няма да пристигне след миналогодишния си поровал с Принцеса Грейс, защото всъщност фризьорката си е нейна.
Организаторите също забъркаха междузвездни войни. След като дадоха един ден и час за прожекциите на Уди Алън и  Натали Портман, същото се случи и с премиерите на Кейт Бланшет и Диан Крюгер. Първата играе богаташка, в която се влюбва продавачка във филма Карол, а звездата от Троя е отчаяна съпруга на олигарх, сваляна от лудия си бодигадр в Мериленд.

Програмата всъщност е нещо страшно. Всички са на крак от 7,30 сутринта, когато в лобитата на големите хотели по Кроазет идват топлите броеве на списанията Холивуд рипортър, Варайъти и Скрийн. Клюките и безжалостните им критики влизат в устите на чакащите първата прожекция в 8,30 сутринта. Маратонът от филми и пресконференции не спира до нощта.

Тази година последната прожекция е в 0,30ч. Канският ден е 19-часов и така 12 пъти подред. Старт на всичко даде филмът на откриването Горе главата. Френската продукция разказва историята на малолетен престъпник, който попада на Катрин Деньов в ролята на негов съдия и тя помага на "чудовището" да придобие нормален човешки образ .
Днешната сензация в Кан е началото на рекламна кампания на първия по рода си филм: Мохамед – посланик на Господ. Той се прокламира с фотос на майка с дете, осветена на полутъмен фон, което е явно предизвикателство, защото силно напомня на характерна поза на Богородица. Филмът е с продължителност 171 минути, но няма да бъде показан на Кроазет. Премиерата ще бъде на световния филмов фестивал в Монреал, Канада.
Друга интрига в Кан са предварителните оплювки на филма Лудия Макс, чиято световна премиера е тук днес, ден преди да тръгне по кината в цял свят. Американските медии го наричат „по-лош дори от Бързи и Яростни 7”, „Б филм” и смятат, че нормален зрител няма да го издържи дори минута. В своя защита режисьорът Джордж Милър пък твърди, че днес сме по близо до Апокалипсиса и Средновековието, отколкото сме били при пускането на оригиналната версия с Мел Гибсън преди три десетилетия и затова филмът трябва да се види. Още за него очаквайте в утрешния брой, когато и ние ще го бъдем гледали.

Сиена Милър,братя Коен,Софи Марсо,Джейк Джиленхол са журито в Кан

 

 Борис Ангелов
Кан

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !