Евровизия 2024: Хърватия, Франция и...

Конкурсът за песен Евровизия 2024 беше открит на...

София Прайд 2024 ще се проведе на...

София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на...

Геро и Малин с Аскеери, Теди Москов се пенсионира с пореден

отпечатай новината

25.05.2015 09:15 | Видян 1859 пъти

 Геро и Малин с Аскеери, Теди Москов се пенсионира с пореден

Геро от Госпадари на ефира взе Аскеер за главна мъжка роля за изпълнението си в пиесата и постановката Семеен албум на неговия колега Малин Кръстев от шоуто по Нова. Самият Малин взе статуетката като драматург за текста, реализиран в 70-ия сезон на Младежкия театър Николай Бинев.

Поддържащия приз отиде при Стефан Мавродиев, макар че неговата роля е на майка - т.е. не е мъжка, а е женска. Голямата награда при жените стана четвъртият Аскеер на 74-годишната Илка Зафирова. При поддържащата роля фаворитката - голямата Мария Кавърджикова беше изместена от цели 6 актриси, които си поделиха приза - най-известната е Филипа Балдева, позната като водеща на някогашното музикално предаване на БНТ МелоТВмания.

Двама синове на видни бащи взеха приза за сценография - Чавдар Гюзелев (на великия бас Никола Гюзелев) и Иван Москов (на топрежисьора Теди Москов, братовчед на здравния министър Петър Москов). Таткото на втория взе поредния си Аскеер за най-добър режисьор за постановката си Каквато ти ме искаш по Пирандело в Народния театър. Теди дублира успеха от миналата година. От сцената той се обърна към покойния си точно от 6 месеца баща.

Москов обяви, че се пенсионира - "оттук-нататък ще се виждаме по кафенета", заяви той! Спектакъл на годината е Къщата на гнева на общинския Театър Възраждане. Постановката е на Диана Добрева, която от сцената обяви, че трябвало да вземе наградата за режисьор на годината, което предизвика неодобрение, поради невъзпитанието на подобно изказване. Изгряваща звезда на годината е Радина Думанян.

В забавната награда се яви бившият министър на културата Владо Пенев, удвоен по размер спрямо образа на комисар Попов от Под прикритие и наричан от колегите си Плетачката на дантели, пя тъпичко парче на име Ах, жени. Нети на Дони пък участваше в младежка група за песни и танци, която изпълваше паузите в програмата със самодейни опити за шоу.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !