Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Лили плаща погребението на Гуджунов

отпечатай новината

16.06.2015 10:14 | Видян 4452 пъти

 Лили плаща погребението на Гуджунов

Две от примите на българската естрада - Йорданка Христова и Лили Иванова, са предложили на семейството на Борис Гуджунов да дадат пари за неговото погребение, научи вестник „Всеки ден". Двете певици бяха близки приятелки на изпълнителя на „Надежда", който почина в неделя на 74 години след тежко и продължително боледуване.

Поклонението пред Борис Гуджунов е днес от 14,30 ч. на Централните софийски гробища. Стотици творци вероятно ще изпратят в последния му път българския Том Джоунс. Съпругата на певеца Елжбета и синът му Кристиян са предпочели погребението да бъде скромно, без излишна траурна тържественост и без фалшиви почести от държавните институции.

Йорданка Христова бе една от малцината, която до последно помагаше материално и морално на Гуджунов. Преди известно време, когато бе изписан от болницата след един от многобройните си престои там тази година, певицата лично го посрещна и го закара до гарсониерата му в „Люлин". Любимката на Фидел Кастро организира миналата година и благотворителен концерт в подкрепа на своя приятел и колега. През декември 2014 г. творците успяха да съберат солидна сума за Гуджунов, който живееше с 220 лева инвалидна пенсия. Семейството му едвам намираше пари за скъпоструващото лечение на естрадната легенда.

Затова и Лили Иванова, и Йорданка Христова били готови да извадят от джоба си по 5000 лева, за да осигурят достойно погребение на скъпия си колега и да дадат пари на близките му да му издигнат надгробен паметник. А той, месеци преди да си отиде, сподели, че навремето е бил разбивач на женски сърца, но уви, когато остарял и се разболял, вече малцина дами му се обаждали.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !