Киро цитира гола поетеса с нелепи...

Вече съм напълно убеден, че някой целенасочено подхлъзва...

Дарина с ЧРД на Ибиса: Фото на ден

Мултивдовицата Дарина Павлова изкара чудесен рожден ден...

Слави се прави на Доналд Тръмп

отпечатай новината

17.08.2015 09:26 | Видян 2264 пъти

 Слави се прави на Доналд Тръмп

Двама шоумени драпат към върха на политиката в момента. Нашенският Слави Трифонов и американският му колега, но с далеч по-надут портфейл - Доналд Тръмп, са най-атрактивните кандидат-президенти. Поразяваща прилика установи „Всеки ден" между двамата дългучи, с изключение на прическите. Но и кандидатът за президент на САЩ може би е гологлав, макар да твърди категорично, че косата му е 100% истинска и негова.

И Тръмп, и Трифонов се целят в креслото на държавен глава. Доналд - явно, Слави - все още тайно. И двамата ще влязат в битка на избори догодина - през 2016-а. А липсата на коса родният претендент компенсира с цели 10 см в ръста. Според данни в интернет Слави Трифонов е висок 1,98 м, а Доналд Тръмп - 1,88 м. Американецът е роден 20 години по-рано от българина, но и двамата в година, окончаваща на шестица - 1946 и 1966. И Доналд, точно като Слави, скача в политиката с трансфер от телевизията - и двамата са медийни личности. Тръмп прави скок от собственото си тв шоу „Стажантът", Трифонов - от предаването, носещо името му.

И двамата стреснаха политиците в собствените си държави. У нас, след като „Всеки ден" разкри, че Дългия се готви да влиза лично във високите етажи на властта, родните политици рекоха почти единодушно „Защо пък не!". Според тях Слави Трифонов е в първите редици по популярност. Доналд Тръмп пък бе приветстван от електората в САЩ като най-любим милиардер.

Още отсега личи и друга прилика обаче. Според български изборни спецове и двамата са подмамени от чувството си, че са обичани от народа и когато отидат в политиката, това ще продължи. И обикновено бъркали, особено при сблъсък с българския електорат.

По отношение на политиките Трифонов извади като острие въвеждането на мажоритарен вот и ще събира 400 000 гласа за референдум, който да настоява за смяна на избирателната система с мажоритарна, намаляване на броя на депутатите от 240 на 120, въвеждане на задължително и електронно гласуване, драстично намаляване на държавната субсидия на партиите, по два мандата максимум за депутати, както и пряк избор от народа на съдии, прокурори и началници на полицейски управления. Все изключително популистки платформи. Магнатът Тръмп също стъпи на популизма с правене на зрелище и забавления за публиката от гласоподаватели, подигравайки се наред с действащи политици.

Най-голямата мишена и на Доналд, и на Слави по пътя към Белия дом, съответно „Дондуков" 2, са действащите президенти. Съвсем разбираемо за политическите им цели и в същото време с поразяваща прилика в обругаването на Барак Обама и Росен Плевнелиев. И двамата си позволяват всякакви забележки и остроти. „Нашият афроамерикански президент Обама е провал!", е лайтмотивът с расистки оттенък на Доналд Тръмп. А Слави не спря вицовете и скечовете за Плевнелиев, макар и на запис в повторения на шоуто му по Би Ти Ви, дори в седмицата, в която почина детето на българския държавен глава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !