Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Откриват Киномания в Париж и София

отпечатай новината

02.09.2015 16:14 | Видян 1330 пъти

 Откриват Киномания в Париж и София

С родната продукция „Каръци” на режисьора Ивайло Христов се открива КИНОМАНИЯ – 2015 на 12 ноември в София. В същия ден и час с видеовръзка от КИНОМАНИЯ на голям екран до Триумфалната арка се откриват Дните на българското кино в Париж. Това е съвместна инициатива на Национален дворец на културата (НДК), българското посолство там и Националния филмов център.

“За няколко минути зрителите на КИНОМАНИЯ ще се пренесат в Париж. Това е голям успех за фестивала, тъй като КИНОМАНИЯ ще бъде открита по едно и също време в София и на голям екран до Триумфалната арка”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош на пресконференция днес. Той благодари на екипа на КИНОМАНИЯ, на Британски съвет – България и на Столична община, които обединиха усилията си, за да бъде на високо ниво това издание на филмовия фестивал. Боршош представи две от хитовите заглавия, които ще бъдат акцент на КИНОМАНИЯ и в аванс съобщи, че има няколко ленти, които ще бъдат показани за първи път на фестивала преди официалната им премиера. “Търсим не само масовата публика, но и онова фино и качествено кино, което ще доведе в залите и ценителите”, каза в заключение директорът на НДК.

Хитовата пиеса „Хамлет” (“Hamlet”) с Бенедикт Къмбърбач и суперуспешният „Роджър Уолтърс – Стената” (“Roger Waters The Wall”) са две от горещите заглавия в 29-то издание на КИНОМАНИЯ. Билети за тях са в продажба от утре на касите на НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !