Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Гонзовица стана като петниста хиена от инжекции за тен

отпечатай новината

08.09.2015 09:28 | Видян 1554 пъти

Гонзовица стана като петниста хиена от инжекции за тен

Българки заприличват на петнисти хиени след биенето на смъртоносна и още не напълно тествана инжекция за тен, съобщава „Телеграф". Нашенките инжектират препарата меланотан 1 в корема си, за да получат карамелен тен без плажуване или солариум. Експериментът обаче често води до нежелани странични реакции като петна по кожата, неравномерен тен, гадене и световъртеж. Възможна е дори и смърт. Заради бързите резултати обаче дамите с лекота пренебрегват предупрежденията за опасност.

„В салона за красота, който посещавам, ми разказаха, че клиентки били много доволни от меланотан 1 и са станали наистина много черни. Купих лекарството от магазин за хранителни добавки. Там ми обясниха, че е възможно да ми прилошава след всяка доза. Казаха ми, че и в Англия е имало смъртни случаи след употребата му. Въпреки това реших да го пробвам", разказва Светлана Василева, позната още като Гонзовица.

След като установява необходимата си доза, плейметката започва да се боде в корема с медикамента в продължение на един месец. „Потъмнях доста и то равномерно. Проблемът се получи след като спрях инжекциите. Цялото ми тяло стана на големи петна, защото на някои места се върна естествения ми цвят", спомня си Светлана с ужас.

Тя не потърсила медицинска помощ, а отишла при козметичката си, която я посъветвала просто да изчака, докато кожата се успокои и да пие витамини. Други ползвали медикамента твърдят, че ефектът на потъмняването трае около половин година.

Лекарството все още се тества и всъщност е създадено с цел да предпазва от рак на кожата. Към настоящия момент в България няма разрешение за употреба на този лекарствен продукт, заявяват от Изпълнителната агенция по лекарствата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !