Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Има начин да сте напълно невидими във Фейсбук

отпечатай новината

21.09.2015 09:34 | Видян 1616 пъти

Има начин да сте напълно невидими във Фейсбук

За всички онези, които се притесняват за своята сигурност във "Фейсбук" има решение. След като приключите с този процес и последвате стъпките дадени по-долу, никой няма да е в състояние да вижда вашата активност в социалната мрежа, вашите снимки, или да вижда къде сте били, само настоящите ви приятели все още ще могат да виждат вашия профил.

1. Отидете на бързите настройки

Първо, кликнете върху иконата за бързи настройки за поверителност в горния десен ъгъл на вашия профил (катинарчето). След това кликнете върху „Вижте още настройки."

2. Променете опцията „Кой може да вижда бъдещите ви публикации?"

Така ще отворите менюто „Настройки и инструменти за поверителност". Променете опцията „Кой може да вижда бъдещите ви публикации?" на ‘Само аз".

3. Променете опцията „Кой може да вижда вашите последни мнения?"

След това, можете да промените опцията „Кой може да вижда вашите последни мнения?", като кликнете върху „Ограничавате ли аудиторията за публикациите, които сте споделили с приятели на приятели или Публично?"

4. Изберете кой може да се свързва с вас

Може да избирате и кой може да се свързва с вас от „Всички" на „Приятели на приятели". Това ще намали броя на нежеланите молби за приятелство, които получавате.

5. Забранете на потребители да ви намират по имейл адрес или телефонен номер

За да попречите на хората да ви намират с помощта на имейла, който сте посочили във Facebook, променете опцията „Кой може да ви намира по предоставената от вас е-поща?" от „Всички" на „Приятели". Същото нещо се отнася и за „Кой може да използва посочения ми телефонен номер?" Променете го от „Всички" на „Приятели".

6. Забранете на търсачката да намира профила ви по вашето име

За да попречите на хората, които търсят с името ви в Google да попадат на вашия профил не забравяйте да махнете отметката в „Желаете ли други търсачки да показват дневника ви?" от опцията „Позволявам други търсачки да имат връзка към моя дневник".

7. Ограничете лицата, които могат да публикуват и да виждат нещата в дневника ви

След това кликнете върху „Дневник и отбелязвания" (вляво), за да ограничите лицата, които могат да публикуват и да виждат нещата в дневника ви. Уверете се, че навсякъде сте избрали  „Само аз", а не „Всички".

8. Ограничения за прегледа на публикации и за това кой ви е отбелязал

За опциите „Преглед на публикации, на които сте отбелязани от приятели, преди да се появят в дневника ви?" и „Преглед на отбелязванията, добавяни от други хора към вашите публикации, преди да се покажат във Facebook?" изберете „Включено". След това променете „Кой вижда предложенията за отбелязване в снимки, които приличат на вас?" на „Никой".

9. Уверите се, че вашите мнения са видими само за вашите приятели

"Фейсбук" позволява на вашите последователи, заедно с приятелите ви да виждат обществените ви публикации. За да се уверите, че вашите мнения са видими само за вашите приятели, а не и за последователите ви, променете „Кой може да ме последва" от „Всички" на „Приятели".

10. Ограничете това, което рекламите „знаят" за вас

Кликнете върху „Реклами" в менюто отляво. За „Third Party Sites" изберете „Никой", а после кликнете върху „Запази промените". След това направете същото и за „Реклами и приятели".

11. Каква информация от приложенията ви може да се вижда

Кликнете върху „Приложения", за да промените опцията за това каква информация от приложенията ви може да се вижда. В „Приложения, сайтове и приставки" променете от „Активирано" на „Неактивирано".

12. Кой може да вижда старите ви версии на "Фейсбук"

И накрая може да контролирате кой да вижда старите ви версии на "Фейсбук". Променете опцията на „Само аз".

Източник: digital.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !