Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Памбос Агапиу танцува салса с 5000 салсероси за балкански рекорд

отпечатай новината

20.10.2015 11:36 | Видян 2019 пъти

Памбос Агапиу танцува салса с 5000 салсероси за балкански рекорд

Този уикенд в Боровец кипърският латино гуру Памбос Агапиу ще танцува едновременно с още 5000 салсероси от различни точки на света с надежда да постави балкански рекорд за групово изпълнение на салса. В рекорда ще се включат световни и европейски шампиони по латино танци от страната и чужбина. Маратонът ще се случи в рамките на Деветия Балкански салса конгрес в зимния курорт от 23 до 25 октомври. Местата във всички хотели в Боровец са продадени месец напред за латино събитието. Очакват се пет хиляди последователи на латино културата да пристигнат в курорта.  

За девета поредна година Боровец се превръща в най-горещата точка на Балканите, за да приюти международната тридневна салса фиеста, организирана ежегодно от школата на Памбос Агапиу. През последните години популярността на събитието излезе извън границите на полуострова и вече посреща салсероси не само от съседни страни, но и от цяла Европа. А с всяка изминала година броят на гостите се увеличава.  Идеята на конгреса е чрез танца да обедини почитателите на салсата в 72 часов нестихващ маратон сред природата.

„Досега не е поставян рекорд за групов салса танц, надявам се да имаме хубаво време, но дори и да вали сняг, ще е още по-страхотно. Балканският салса конгрес вече години на ред рекламира България като най-желаната топ латино и ски дестинация. Щастлив съм, че чрез нашите латино фестивали популяризираме името на България, която е моята втора родина “, споделя Памбос.  

Фиестата ще се вихри в седем зали с различно тематично звучене -  LA New York, руеда, афро, суинг, зук, салса, танго, ча-ча, романтик и анимейшън, кюбан, кизомба, бачата и ще са парти зоните. Изявени артисти от европейската латино сцена ще потопят гостите в магията на салсата чрез жива автентична кубинска музика. Организаторите от Pambos Dancing Center ще изненадат салсеросите със завладяваща жива музика и оркестър. Уъркшоп занимания по бачата, кизомба, кюбан, танго, афро, регетон с изтъкнати международни инструктори, денонощни танци и празнично настроение очакват всички участници в конгреса. Организаторите са се погрижили и за транспорта до Боровец в удобно за феновете време.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !