Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Клуб Хавана, където вечеря Кастро, а другите ходят на плаж

отпечатай новината

18.11.2015 11:55 | Видян 2607 пъти | Гласували 1

Клуб Хавана, където вечеря Кастро, а другите ходят на плаж

Кубинската революция официално побеждава за ЧНГ 1959 година. Ала цели 9 години по-рано едно място за настаняване отхвърля диктатора Батиста. Това е Клуб Хавана, където всеки може да отиде  и до днес. Стига да бъде бял. Защото самодържеца на Куба в епохата на мафията е изхвърлен от изисканото място, защото е определен като черен.

Фамозната хасиенда отваря врати за елита на Острова през 1928 г. В началото тя е наричана Havana Biltmore Yacht & Country Club. Тя играе ролята на кънтри клуба на кубинската столица. И тогава, и днес, също така е единственият нормален плаж в милионния град.
Нещата малко са се променили до днес. На частния плаж са допускани само клубни членове, които са заплатили по 1500 евро годишна такса, или чужденци, чийто дневен вход е 20 евро. Това е само цена за вход. Всичко останало си го плащат клиентите. Уникален е фреш барът, каквито, при цялото разнообразие от прекрасни тропишчески плодове, няма друг в Хавана. Той е срещу фитнес залата в малката сграда вдясно от централната.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !