Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...
The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...
Мария Силвестър намира изход от всяка ситуация, колкото...
Голямата любов на Слави Трифонов – красивата Магдалена...
Приключи кастингът на режисьора Джон Малкович за избор...
Сръбската легенда Драгана Миркович призна, че се бори с...
Търсят най-добрия млад готвач в света
14.01.2016 13:43 | Видян 1074
пъти
След забележителния световен успех на първото издание с над 3 000 кандидати, S.Pellegrino, посланик на италианския вкус и изтънчената храна по света – с гордост обявява началото на S.Pellegrino Млад готвач на 2016 г., световен проект, чиято амбиция е да открие най-добрия млад готвач в света. Уникалната инициатива, която разделя света на 20 региона с участието на близо 100 топ готвачи в ролята на жури в различни страни, 20 млади готвачи финалисти, 20 ментори и звездно жури на финала, отразява ангажимента на S.Pellegrino за подкрепа на млади таланти. Кандидатстването вече започна на www.finediniglovers.com . Сред талантите, взели участие в състезанието е ирландският готвач Марк Мориатри, победител в изданието през 2015 г., който коментира преживяването си по следния начин: „За мен беше удоволствие и чест да получа титлата S.Pellegrino Млад готвач на 2015 г. Това беше незабравимо, уникално преживяване, което никога няма да забравя. Срещнах се с толкова изключителни готвачи, а титлата е изключително важен момент в цялата ми кариера.“ S.Pellegrino Млад готвач на 2016 г. ще има ново жури, т.нар. Седемте мъдреци, които ще са отговорни за избора на най-талантливия млад готвач в света.
Журито ще е съставено от някои от най-известните кулинарни майстори: Дейвид Хигс, Карло Крако, Гаган Аранд, Елена Арзак, Мауро Колагреко, Уили Дуфрезне и Роберта Судбрак. S.Pellegrino Млад готвач е световно състезание, което се провежда на няколко етапа. От 1 януари до 31 март 2016 г. всички млади готвачи по света ще имат възможност да кандидатстват, представяйки авторско ястие на английски на www.finedininglovers.com, онлайн списанието за кулинарни ентусиасти, което S.Pellegrino и Acqua Panna с гордост подкрепят. Кандидатстващите млади готвачи трябва да бъдат под 30-годишна възраст и да имат поне една година професионален опит в ресторант като главен готвач (chef), заместник главен готвач (sous chef) или отговорник за определена секция в кухнята (chef de partie). Всички кандидати ще бъдат разделени на 20 региона* според географския си произход и кандидатурите им ще бъдат оценявани от ALMA, водещият център за обучение и образование в областта на италианската кухня (www.alma.scuolacucina.it).
автор: СЛАВА