Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Дичо шокира: Да го махнат Фейсбук!

отпечатай новината

08.03.2016 12:55 | Видян 1582 пъти

Дичо шокира: Да го махнат Фейсбук!

Поредна сериозна дискусия се разрази в национален ефир във връзка с опасните селфита на тийнейджъри. Момиче от Димитровград на 16 години се изкатери на вагон вчера заради селфи и веднага бе покосено от токов удар. По същия начин 14-годишно момче в Пловдив получи над 50% изгаряния преди време. Гости в студиото на bTV бяха художничката Станка Желева и певецът Дичо. Художничката изрази мнение, че селфито е начин на изява - чиста форма на нарцисизъм, стигнал до пълно безумие с културата на селфитата. "Хората ходят на опасни места и вместо да гледат, се снимат само. Тия деца виждат света през селфитата", коментира Желева.

В същото време певецът Дичо каза, че е нормално да се прави селфи на безопасно място, но не и на такова, което може да ти коства живота, пише БЛИЦ. "Това е модерният начин да станеш известен. И всичко е заради интернет и Фейсбук. Да го махнат Фейсбук и няма да се жертват децата. Тоя Зукър Бургър (Марк Зукърбърг) да го шатнат да не ми се прави и няма да има проблеми. Или да направят програма, която да трие селфитата във Фейсбук и толкова", сподели той.

В предаването беше показано първото селфи, направено в научно-фантастичен филм преди 60 години, където героите се снимат с помощта на пръчка, която простират пред себе си, тя светва и от нея излиза готовата снимка. Днес все още няма такава технология, но за сметка на това деца се пържат като факли по вагоните в името на най-якото селфи, коментираха събеседниците.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Дичо е баща мечта

Няма коментари към тази новина !