Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Гей герои в Междузвездни войни?

отпечатай новината

18.03.2016 13:07 | Видян 1406 пъти

Гей герои в Междузвездни войни?

Ще има ли гей персонажи в любимата на поколения сага "Междузвездни войни"? Това е въпросът. Въвеждането на хомосексуални герои става все по-обсъждана тема напоследък.

За възможна гей сюжетна линия в предстоящите нови серии поредицата вече говорят не само феновете, но и част от актьорите, както и режисьорът на „Епизод VII: Силата се пробужда" Джей Джей Ейбрамс.

Скоро след като Ейбрамс каза, че е въпрос на време в Star Wars филмите да се появи открито хомосексуален персонаж, актьорът Марк Хамил коментира теорията, че неговият герой Люк Скайуокър е гей. Хамил обясни, че сексуалната ориентация на Люк е въпрос, отворен за интерпретация, и изобщо не е изключено той наистина да е гей.

„Тъкмо четох онлайн, че Джей Джей е много отворен към това", каза актьорът. „Феновете пишат и задават всякакви такива въпроси: "Тормозят ме в училище... страх ме е да си призная", "Възможно ли е Люк да е гей?", а аз казвам, че това зависи от интерпретацията на зрителя".

Хамил добавя: „Ако смятате, че Люк е гей, тогава разбира се, че е. Не бива да се срамувате от това. Съдете Люк според качествата му, не според това кого обича".

Преди това Джей Джей Ейбрамс заяви, че би било „изключително тесногръдо" да се мисли, че хомосексуалността няма да е част от поредицата „Междузвездни войни" в бъдеще.

Всъщност Star Wars вселената вече има своя хомосексуален персонаж, макар и не във филмите, а в скорошен роман, част от официалния Star Wars канон. На писателя Чък Уендиг му се наложи да защитава решението си да направи главния герой на книгата Star Wars: Aftermath гей.

Действието в Aftermath се развива между събитията от „Завръщането на джедаите" и тези в „Силата се пробужда", а това е и първият роман от канона, съпътстващ началото на новата трилогия. В него героят Синджир Рат Велус е имперски офицер, който обръща гръб на Империята и се присъединява към бунтовниците, след като става свидетел на особено свирепа битка. Сексуалността на Велус не играе сериозна роля в сюжета, но заради нея Чък Уендиг се сблъсква с някои критики и нападки от фенове на „Междузвездни войни".

Друга част от фенската маса обаче не просто няма нищо против гей истории в Star Wars, но и усилено спекулира за възможни връзки между наличните герои.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !