Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Холивуд се завръща в Кан

отпечатай новината

10.05.2016 10:02 | Видян 1809 пъти

Холивуд се завръща в Кан

След години пауза от Де Ниро, Клуни и Шон Пен, през Сарандън и Робъртс, до Алън, Спилбърг и Алмодовар – всички се строяват на Лазурния бряг

Тежката артилерия на Холивуд се завръща на фестивала в Кан след няколко години, в които странеше от шоуто на Лазурния бряг. Този път няма премиера на суперпродукция от ранга на Междузвездни войни или Лудия Макс от последната година, затова пък киноиндустрията идва със супер актьорите си.
Знаково е идването на Робърт Де Ниро, който играе в един от първите филми, продуцирани от най-големия собственик на киносалони в САЩ и Канада и реален спонсор  на целия този бизнес Харви Уайнстайн. Миналата година, ако си спомняте от нашите кореспонденции, той се зарече, че му е писнало от продуценти и сам ще си прави филмите, които ще показва. Останалите да си търсят екрани, на които да се пробват. Както се казва – речено, сторено. Филмът с Де Ниро е боксов – нали го помните в Разярения бик, макар тук да не е боксьор, а треньорстващ мениджър. Името на продукцията е Ръце от камък, а режисьор е венецуелският евреин Йонатан Якубовиц, а истинската история е за панамския бияч Роберто Дуран, изигран от Едгар Рамирес и неговите легендарни мачове с епохалния Шугар Рей Леонард през 70-те и 80-те години. Де Ниро вече обяви, че филмът е много добър и кани всичките си приятели по света да го видят.
Също извън конкурсната програма фестивалът започва утре с прожекция на новото от Уди Алън. 80-годишният от няколко месеца режисьор показва Кафе Сосайъти, като действието се развива в златните години на Холивуд преди Втората световна война и иронизира Америка, киното, мъжете и жените и любовта – нещо, което геният винаги прави по своя невероятен начин. Звездата му този път Кристен Стюарт е в знакова роля и в конкурсен филм – Персонален пазаруващ на Оливие Асаис, където пък сюжетът я праща в света на голмата мода. За радост на Диор и Шанел, чиито дрехи носи като рекламно лице и ще ги разходи с целия си блясък по прочутите стъпала с червения килим пред Фестивалния дворец на Кроазет. Въпросът е със своята приятелка Соко ли ще бъде.
Марките от групата на Гучи и Сен Лоран също няма да  се дадат без бой. Подопечните на съпруга на Салма Хайек брандове са спонсори на фестивала, а бизнес империята Керинг организира и куп събития, които го съпътстват. На едно от тях тя ще връчи на две от великите актриси на Холивуд – Джина Дейвис и Сюзан Сарандън, носителки на Оскар и легендарни като Телма и Луиз от едноименния филм преди 25 години, специални награди за активна женска позиция.
Джоди Фостър, също такъв тип звезда, отново е в Кан като режисьор. Тя пък събира в извънконкурсния филм Money Monster, който в България е преведен за разпространение като Пулсът на парите знаменитата двойка от Бандата на Оушън – Джордж Клуни и Джулия Робъртс. И двамата са очаквани в Кан.  Колегата им Шон Пен се е осмелил да се покаже не извън, а в конкурсната програма и то като режисьор на THE LAST FACE.
Любимецът на фестивала, който го направи суперзнаменитост през 80-те и 90-те години – режисьорът Педро Алмодовар ще се покаже на Кроазет за първи път след замесването му в панамския офшорен скандал. Той ще покаже филма си Жулиета, за който се твърди, че е завръщане към най-добрите му продукции. Канските фаворити Джим Джармуш, братя Дарден и Кен Лоуч също не са пропуснати в селекцията. В двете престижни сред многото конкурсни програми са избрани цели 3, да 3, румънски филма. Най-много внимание ще заслужи носителят на Златната палма преди няколко години Кристиан Мунгиу.
Кралят на режисьорите Стивън Спилбърг също ще покаже най-новото си произведение - THE BFG, но в извънконкурсната програма в Кан.
За всички тези премиери, но също за съпътстващите клюки и партита ще четете в кореспонденциите ни в следващите дни.

КАН
БОРИС АНГЕЛОВ
СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19’  

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !