Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Народният театър взе основните Аскеери

отпечатай новината

25.05.2016 14:59 | Видян 1776 пъти

Народният театър взе основните Аскеери

Под знака на 400-годишнината от кончината на Шекспир и Сервантес премина 26-ата церемония "Аскеер" в Театъра на армията точно на 24 май. В публиката бяха министърът на отбраната Николай Ненчев и вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева.

 Наградата за изгряваща звезда отиде при Александър Хаджиангелов за ролята му в "Пилето" в Младежкия театър. Стефан Мавродиев връчи приза за поддържаща мъжка роля на Йосиф Шамли за "Ничия земя". Василена Атанасова взе същия приз за участието си в пиесата "Бел ами" от Малин Кръстев в постановката на Бина Харалампиева в малък градски театър "Зад канала". Сценграфията на Мира Каланова и костюмографията на Свила Величкова за "Алиса" са най-добрите, реши журито. Сред актьорите Леонид Йовчев се зарадва на приз за участието си в спектакъла "Гео" - главна мъжка роля. Жорета Николова пребори Меглена Караламбова и Вера Стойкова в категорията "главна женска роля". Иван Добчев бе обявен за най-добър режисьор за постановката в Народния театър "Гео". За драматургия бе отличен Александър Секулов. Той посвети приза си на своя приятел Васил Пармаков. "Той умря в унизителна бедност. Не може да се умира така", каза просълзен писателят. Александър Морфов може за се похвали с приза за най-добър спектакъл - "На ръба" в Народния театър. От негово име Аскеера взе Валери Йорданов.

"Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство взе Борис Луканов. "Щастлив съм със срещите си на сцената. 56 години съм на нея. Друг занаят не захванах", пошегува се той, участвал в 48 филма. С минута мълчание беше почетена паметта на Мария Русалиева, Люба Алексиева, Васил Попов, Илия Добрев, Нейчо Петров.

mila.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !