Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Ивайло Христов-шеф жури на Московския кинофестивал

отпечатай новината

30.06.2016 09:31 | Видян 952 пъти

Ивайло Христов-шеф жури на Московския кинофестивал

38-я Московски международен кино фестивал, в който се прожектират около 200 филма в рамките на 22 категории, приключва днес. Интересно е да се отбележи, че председател на журито тази година е българският актьор, режисьор и сценарист Ивайло Христов, който на миналогодишното издание на фестивала спечели голямата награда с "Каръци". Освен Христов, другите членове на журито са Улрике Отингер (Германия), Рандхир Капур (Индия), Виктория Исакова (Русия) и Рашид Нугманов (Казахстан).

Драмата "Мама и другите шантавели в семейството" ("Mom and Other Loonies in the Family", 2015 г.) е един от филмите с българско участие, представени на 38-ия кинофестивал в Москва, 23 - 30 юни 2016 г. В копродукцията на Унгария, Германия и България, режисирана и по сценарий на Ибоя Фекете, участва българският продуцент Калин Калинов ("КаБоАл Пикчърс"), а лентата е подкрепена и от Националния филмов център. Тя бе прожектирана във вторник (28.06) в зала 10 на кинотеатър "КАРО 11 Октябрь".

Вчера в същото кино бяха и прожекциите на драмата "Пеещите обувки" ("The Singing Shoes", 2016) на режисьора и сценарист Радослав Спасов. В синопсиса на филма се казва: "След падането на берлинската стена и откриването на секретните архиви, възрастният композитор Едуард Казасян разбира, че горещо обичаната от него жена, знаменитата певица Леа Иванова, е била доносник на държавна сигурност. Съпоставяйки документите със собствените си спомени, Едуард се мъчи да открие своето място в нейния живот".

Напомняме, че миналата година Московският международен кинофестивал завърши с победа за българското кино, а днес ще стане ясно какъв ще бъде финала на тазгодишния фестивал.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !