Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Стартира седмото издание на София Индипендънт Филм Фест

отпечатай новината

20.10.2016 15:27 | Видян 1543 пъти

Стартира седмото издание на София Индипендънт Филм Фест

В програмата на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал (27.10-06.11.2016) е включена селекция от най-коментираните,  независими филми за 2016 г., спечелили сърцата на зрителите на големите кинофестивали, между които: Кан, Сънданс, Берлинале, Трайбека, Бостън, Единбург, Карлови Вари. На пресконференцията по повод старта на фестивала, кинокритикът Геновева Димитрова представи възторжено селекцията като я нарече „Безкомпромисна и радикална”, събрала много енергийни и значими продукции.

Председателят на Постоянната комисия по образование, култура, наука  и културно многообразие в Столична община, г-жа Малина Едрева сподели, че София Индипендънт Филм Фестивал е в Календара на културните събития на Столична община вече четвърта поредна година, а от 2 години общината подкрепя и фестивала на българското кино в Ню Йорк , тъй като е важно да се чува за българското кино  и в международен план.На пресконференцията присъстваха и режисьора Драго Шолев и продуцента Веселка Кирякова, които споделиха впечатления от представянето на проектите си „Рибена кост” и „Нанук” в рамките на Индипендънт Филм Уийк, която се състоя преди месец в Ню Йорк, САЩ.

„Ние подкрепяме София Индипендънт Филм Фестивал почти от самото начало и се радваме, че се развива ”, разказа Александра Цветкова от Ню Бояна Филм Студиос. Тази година, Ню Бояна Филм Студиос предоставят награда от  50 000 евро в услуги и 5000 евро при затворен бюджет за избрания на пичинг сесията проект в рамките на Со Академи. „Радваме се, че София Индипендънт Филм Фестивал се случва в пространството на НДК, защото това е един различен фестивал”, каза Михаела Петрова, директор на продуцентския център на НДК.

„Ние също подкрепяме български копродукции и можем да помислим с фестивала как да се включим с подпомагането на проект, избран на пичинг сесията ”, допълни още Михаела Петрова. Седмото издание на София Индепенднънт Филм Фестивал се открива на 27 октомври с филма  „Първият понеделник на май”, с който Робърт Де Ниро лично откри и Трайбека Филм Фестивал, тази година.  Документалният филм на Андрю Роси е безпрецедентен поглед зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития, който следва създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея Метрополитън.

Чрез филма зрителите ще се насладят на интимна среща с най-известните и значими звезди на изкуството, модата, бизнеса и политиката в Америка. За първи път, в рамките на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще бъде релизиран първият в България виртуален кино хъб. Прожекциите на филмите са в столичните кина Люмиер, Одеон и Дом на киното като билети могат да бъдат закупени на касите и онлайн на съответните кина. Цените на билетите са между 7 и 9 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !