Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Руми Нейкова - спортист №1 на България

отпечатай новината

23.12.2008 11:45 | Видян 3606 пъти | Гласували 1

Руми Нейкова - спортист №1 на България

Олимпийската ни шампионка по гребане Румяна Нейкова бе обявена за спортист номер едно на България за 2008 година на бляскава церемония в хотел „Рейнбоу Плаза”, предаде репортер на БГНЕС.

Руми Нейкова получи наградата си лично от президента на Република България Георги Първанов. Тя събра 3017 точки в допитване, направено сред спортните журналисти и за втори път спечели този приз след успеха си през 2002 година. Златното момиче получи чек на стойност 30 000 лева.

"Много съм развълнувана. Не само както се вълнувах в Пекин, защото да стоиш на най-големия връх е голямо признание. Искам първо да благодаря на моя треньор, че успя, че ми повярва, че ме подготви и до последните минути той най-много вярваше, че мога да стана Олимпийска шампионка. Искам да благодаря на нашите две деца. На нашите родители, че ни подкрепят. На федерацията, на клуба, на всички. Весели празници", каза развълнувано Руми. Нейкова получи и традиционната ръчно изработена статуетка. Такива скулптури получиха и останалите 9 спортисти, които бяха отличени. Бронзовите пластики за спортистите вече 12-а година се изработват от Милко Добрев. Второто място зае Станка Златев, която взе сребърен медал на Олимпиадата и стана Европейска и Световна шампионка. Станка получи чек на стойност 20 000 лева.

"Не успях да стана олимпийска шампионка, затова продължавам да гоня мечтата. Искам да благодаря изцяло на моя треньор", сподели Станка. На трета позиция е Кирил Терзиев, борецът в свободен стил до 74 килограма на Олимпийските игри в Пекин спечели бронзов медал. Терзиев бе награден с 15 000 лева. Четвърти остана борецът Радослав Великов, бронзов медалист от Пекин'08, като победи с туш две секунди преди края на втората част кубинеца Иван Фундора. Руди и останалите спортисти в десятката взеха по 10 000 лева. Явор Янакиев пък остана на пета позиция. Борецът ни в категория до 74 кг класически стил донесе първия медал за България на Олимпийските игри в Пекин.Олимпийската ни шампионка по плуване Таня Богомилова имаше честта да връчи наградата за шестото място на най-добрия български плувец Петър Стойчев. Стойчев спечели рекордна осма Световна купа по плувен маратон през тази година.

„Надявам се някой ден дъщеря ми да бъде на моето място тук", каза развълнуван Петър Стойчев. Седмото място бе за Европейският шампион по бокс Кубрат Пулев. Олимпийската шампионка от Сидни на троен скок Тереза Маринова награди спортист номер 8 на България - Григор Димитров. 17-годишният тенисист е в САЩ, за да се подготвя за предстоящия сезон.Наградата на младата ни надежда прие председателят на Тенис Федерацията Стефан Цветков. Григор спечели шампионската титла на Уимбълдън през 2008 за младежи. Спечели и откритото първенство по тенис на САЩ при юношите. На девето място в класацията остана капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов. Наградата на звездата на Манчестър Юнайтед получи неговият мениджър Емил Данчев, а той от своя страна предаде приза на бащата на Бербо - Иван. Шахматистът ни Веселин Топалов остана на десета позиция, а неговата награда бе връчена от Олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. Гросмайсторът не бе в залата, а на сцената се появи личният му пиар Живко Гинчев, който получи наградата на Топалов. Веско дари паричната сума, която получи, за благотворителната кампания Българската Коледа. Българският шахматист спечели първото място в престижния шахматен турнир в Билбао тази година. На церемонията присъстваха много известни личности – Президентът на ЦСКА Александър Томов, финансовия директор на Левски Константин Баждеков, мениджърът Лъчезар Танев, двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова, двукратната Олимпийскита шампионка Мария Гроздева, Олимпийския и Световен шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев, Двукратния световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, златният медалист от Олимпиадата в Москва през 1980 Янко Русев, Олимпийският шампион в свободната борба Валентин Йорданов и много други. Нешка Робева прие поканата на „Нове АД Холдинг” и бе създала оригинална хореография на своя балет за церемония по награждаване на „Спортист на годината на България”. Уникалната хореография бе посветена на различните спортни дисциплини, чиито представители са класирани в Златната десетка.По време на церемонията прозвучаха световни хитове, създадени за различни спортни събития, изпълнение от родни поп звезди - Мария Илиева, Любо, Нора и Дани Милев. Накрая на церемонията на сцената се качиха всички спортисти от златната десетка и под звуците на химна „We Are The Champions” с златисти фойерверки атлетите ни бяха изпратени подобаващо.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !