Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Фидел е незаконен син на прислужница

отпечатай новината

28.11.2016 18:27 | Видян 2907 пъти

Фидел е незаконен син на прислужница

90 години, от които 57 управлява държава, голяма точно колкото България. Така най-кратко може да бъде описан животът на Фидел Кастро. Но той е изпълнен с хиляди жени, десетки признати и непризнати деца, световен рекорд по атентати срещу него и по опити за преврат. Човекът, заради когото през 1962 г. едва не избухна ядрена война е истинска стихия, да не  кажем – природно бедствие.

Фидел Алехандро Кастро Рус е син на захарен плантатор и прислужница – същински герой на сапунен латиносериал. Роден е на 13 август 1926 г. в плантация край Биран в източната част на Куба. Баща му мечтае да го види адвокат, но едва ли и в най-смелите си блянове е мислел, че той ще стане премиер и президент на Острова, който заради него ще бъде наречен Остров на свободата. Два поста, чрез които незаконният син на плантатора ще държи властта в родината си в продължение на 49 години, 1 месец и 23 дни де юре, а до днес и де факто вече 57 години, 7 месеца и 11 дни, тъй като държавен глава става родният му брат Раул.
Фидел, превежда се като Верен, е бял, защото баща му е дошъл в Куба от испанската област Галисия. Анхел Кастро и Аргис пристига, за да работи в управлението на захарната индустрия и прави умели лични инвестиции, които го правят заможен човек. Майка му се казва Лина Рус Гонсалес и му е прислужница.

Съпругата на баща му отглежда него и другите 6 деца

от връзката на неверния господар със слугинчето. Що за светица е била Мария Луиса Аргота можем да съдим по това. Освен брата Раул, когото знаем като наследник в президентското кресло, а преди това – като дългогодишен военен министър на Фидел през цялото му управление, другият се казва Рамон. Момчетата имат 4 сестри – Анхелита, Хуанита, Енма, Аугустина, полубрат на име Педро – Емилио и полусестра, която се казва Лидия. Последните двама са законни наследници на баща му от неговата официална съпруга. Като благодарност към нея, че се е грижила за отрочетата му, народила се от връзката с прислужницата, когато Фидел е на 15 през 1941 г., татко му се развежда с госпожата и се жени за слугинчето.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !