Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Изобретателят на джаджи за Джеймс Бонд е жена

отпечатай новината

27.01.2017 17:06 | Видян 886 пъти

Изобретателят на джаджи за Джеймс Бонд е жена

Гениалният изобретател на специални джаджи за Джеймс Бонд съществува в реалния живот, но е жена, а не мъж, както е представен в редица филми за агент 007, разкри шефът на британската служба за външно разузнаване МИ6 Алекс Йънгър, предаде Франс прес.

"В действителност Кю е жена. Тя ще е очарована да се срещне с вас, ако желаете да работите за нас", каза Йънгър по време на връчването на награди, предназначени за жени, в областта на технологиите в Лондон. В образа на Кю във филмовата поредица за Джеймс Бонд винаги е бил актьор, за разлика от ролята на началника на Кю, която бе поверена на Джуди Денч от 1995 г. до 2015 г. Йънгър освен това поясни, че истинските джаджи, ползвани от МИ6, са далеч по-усъвършенствани в сравнение с проектираните от Кю, пише "24 часа".

"Използваните от нас джаджи предизвикват въображението на авторите на шпионски романи - каза той. - Дейността ни е базирана върху технологиите както никога досега. Добрата страна на Бонд се състои в това, че противниците ни смятат, че зад всеки храст се крие агент на МИ6 и че броят на агентите ни е 10 000 пъти по-голям, отколкото е в действителност. Проблемът е, че се създава стереотип за хората, които работят за МИ6, докато искаме да наемаме на работа хора от всички социални прослойки и да ползваме услугите на най-добрите разузнавачи, независимо от произхода им."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !