Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Елвис-мания в Австралия

отпечатай новината

12.01.2009 09:43 | Видян 1557 пъти | Гласували 1

Елвис-мания в Австралия

Тихият австралийски град Паркес бе наводнен с габардини и госпел в неделя, когато рекорден брой поклонни на Елвис се срещнаха тук, за да отдадат почит на "Краля", както бе известен приживе любимецът на не едно и две поколения.

Замислен една лятна нощ в местния ресторант "Грейсленд", Фестивалът за Елвис нарасна от събитие за една вечер през 1993 г. до ежегоден петдневен феномен, привличащ хиляди фенове и любопитни туристи.

Организаторът на събитието Ели Руфони каза, че тазгодишните тълпи, немалка част от които облечени като своя музикален герой за събитието, са най-големите до този момент.

"През 2008 г. тук бяха 8000 и ние знаем, че тази година има повече" заяви на Руфони, според когото тази година 9 000-10 000 души са предприели пътуването до западния щат Ню Саут Уелс за събитието, което съвпада с рождения ден на идола 8 януари.

Най-големите оптимисти-поклонници могат да се включат в госпел-службите по теми на Пресли, в уличния парад, състезанието за дълги коси и дори да повториш сватбената си клетва в служба, озаглавена "Към олтара с Елвис". За най-запалените почитатели има дори влак "Елвис Експрес" от Сидни, който предлага пет часа серенади и награди за най-добре облечените сред 400-те пътници.

В Паркес всяко събитие има изпълнител, със свой собствен особен стил "Елвис", който представя любимите си песни от неговия репертоар.

Някои фенове на "Краля" след посещение в дома му в Грейсленд развиват особено състояние, наречено "Елвиситис". Докоснати от "човешката страна" на своя любимец, те започват да колекционират сувенири, свързани с неговата памет: лични и сценични дрехи, бижута и костюми от ролите му в киното.

Един от тях, за когото се счита, че притежава най-мащабната "Елвис" колекция, притежава последния "Кадилак" на Краля, сватбения му сертификат с Присила и дори първия договор, който той е подписал с полковник Том Паркър.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !