Гала на българската култура в...

Гала концертът е част от артистичната инициатива на...

Секс скандал с бивш селекционер на...

Бившият треньор на бразилски футболен тим за жени...

Излезе книга с рецептите на руския Петър Дънов

отпечатай новината

08.03.2017 17:06 | Видян 1841 пъти

Излезе книга с рецептите на руския Петър Дънов

Носенето на стрък живовляк в автомобила предотвратява пътни премеждия. Дъбови жълъди в джоба или чантата пък пазят от болести и злини. Детелинки, пришити в хастара на дрехата от дясната страна на гърдите, са гаранция за успехи. Даровете на природата могат да ни предпазят от кражба и уроки, да прогонят нещастията, кошмарите и болестите. Тези съвети са само малка част от забравеното безценно наследство от предците ни, което възражда книгата „Домашен знахар. Лечебни средства, рецепти и практики от народната медицина“ на Гергана Танева, издание на "Милениум". Любопитната книга с логото на издателство „Милениум“ представя 40 знахарски рецепти, сред които срещу рак, ревматизъм, проблеми с кръвното, косопад, псориазис и 26 рецепти за водолечение – при грип, сърдечна недостатъчност, болки от различен характер, диабет, безсъние, стрес, запек, анемия, хипертония, склероза, зъбобол, високо кръвно, хемороиди, за отслабване.

Подробно е описано и как да практикуваме самолечение чрез дишане и чрез влияние върху енергията в човешкото тяло. Знахарството е една от най-древните форми на народна медицина. Селските лечители са я използвали столетия наред успоредно с наследените от предците си методи за магическо въздействие върху хората и природата. Средствата на знахарството са много и разнообразни. Днес е модерно да ги наричат „нетрадиционни“ или „алтернативни“, представят ги като нововъведения и революционно откритие, а истината е, че са били употребявани и от най-древните и примитивни народи. Заради изкористяването на традиционната медицина, заради корпоративните интереси на фармацевтичната индустрия и заради все по-влошения начин на живот на модерния човек, за съжаление, се налага да погледнем към знанията и практиките не просто на нашите баби, но и още по-назад, в онези векове, когато единствено знахарите са имали ключ за справяне с най-страшните болести и епидемии.

Само допреди век и половина уменията на знахаря са били уважавани повече от тези на дипломираните лекари, тъй като хората са се убеждавали от първа ръка, че наглед примитивните средства на знахаря помагат повече, отколкото изтънчените лекарства на учения. Тайната е била не само в съставките и в дозите, а преди всичко в индивидуалния подход, във вниманието и в грижата на знахаря да оцени всички причини за състоянието на лекувания и да подходи към лечението му поетапно и комплексно. Знахарството е уникално и затова, че използва целия арсенал, способен да помогне на пациента – от думи, звуци, обстановка и масаж, през билки, отвари, наглед чудновати смеси и илачи, та чак до космически магнетизъм и концентрация на енергия.В тази книга са събрани най-добрите рецепти на народните лечители, съхранявани от поколения и доказани на практика. Рецептите на руския Петър Дънов - лечителя Порфирий Иванов, ще ви дадат надежда за спасение за някои от бичовете на днешното време - рака, високото кръвно и лошия холестерол. Съставките в тях са достъпни и предписанията са лесни за следване.

Сок от настърган лук, смесен с лъжица мед, държи склерозата далеч, според други руски знахари. За красива кожа на лицето те препоръчвали да се използва „тоник“ от краставици, накиснати в буркан с водка, оставен на слънце за седмица. От книгата ще научите как при отпадналост и липса на сили да затворите енергията си в себе си и само с няколко ритмични вдишвания да я и активизирате. Редица пози на тялото ни помагат за общо и локално себелечение и практиката ще ви убеди в тяхната сила. А можете да лекувате и други хора, независимо на какво разстояние са от вас, ако усвоите описаните методи. Екземи, гъбички, лишеи, подагра и ревматизъм се лекуват с билката змийско мляко – вътрешно – чрез приемане на запарка, и външно – чрез намазване. Безценното растение се използва и при рак на вътрешните органи и особено при тумори на половата система. Помага и за засилване на имунитета. Само трябва да се знае точната доза, защото приета в по-голямо количество, билката е отровна. Точно определено количество от ядките от костилките на сушени сливи, кайсии, бадеми или праскови, които съдържат цианид, също са лек срещу рака. При множество заболявания се препоръчва и лековития прах от яйчени черупки. А ваната за отслабване със сол и лавандула е едно от най-приятните и мързеливи средства, за което можем да си мечтаем.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !