Дворецът публикува нова снимка от ЧРД...

Принц Луи празнува шестия си рожден ден днес и нова...

Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

Трима красавци на крачка от „Аскеер“ за водеща роля

отпечатай новината

12.04.2017 09:00 | Видян 4186 пъти

Трима красавци на крачка от „Аскеер“ за водеща роля

Трима страхотни актьори, почти връстници, красиви и талантливи, ще си оспорват наградата „Аскеер“ за водеща мъжка роля този сезон. Номинирани в категорията са Владо Карамазов за изпълнението си в спектакъла „Богът на касапницата“ по Ясмина Реза в Народния театър, Иван Юруков – Найден от „Майстори“ на Рачо Стоянов, също на академичната сцена, и Свежен Младенов – поп Кръстьо от „Великденско вино“ на Константин Илиев в театър „Възраждане“. Иван и Свежен са били състуденти в НАТФИЗ в един и същи клас на проф. Стефан Данаилов

Владо е възпитаник на проф. Надежда Сейкова. Конкурентки за отличието за водеща женска роля са Александра Василева и Радена Вълканова, които блестят редом с Карамазов в „Богът на касапницата“, и неотразимата Меглена Караламбова от „Разговори с мама“ от Жорди Галсеран в Театър 199.

Към „Аскеер“ за поддържаща мъжка роля посягат Ивайло Христов – Лебедев от „Иванов“ на Чехов в Младежкия (персонаж, за който професорът вече получи „Икар“), Йордан Ръсин – Телегин от „Вуйчо Ваньо“ в театър „Възраждане“ (колко е благодатен Чехов за добрите актьори!) и Цветан Алексиев – Йоан Кръстител в „Последното изкушение“ по Казандзакис в Народния.

Тройката на номинираните дами в тази категория оформят Ивана Папазова – Икония от „Вълци“ по „Трънски разкази“ на Петър Делчев в Пловдивския театър, Станка Калчева, която може да превърне всяка поддържаща роля в главна – за Дора Странг от „Еквус“ на Питър Шафър в Младежкия, както Ива Тодорова за еколожката от „Добре дошли в България“ от Здрава Каменова и Гергана Димитрова в ДНК.

Номинирани за най-добра режисдура са Диана Добрева за спектакъла „Вълци“, Григор Антонов за „Вуйчо Ваньо“ и Стайко Мурджев за „Еквус“. Най-доброто представление по версия „Аскеер“ ще бъде излъчено измежду „Богът на касапницата“ с режисьор Антон Угринов, „Великденско вино“ под режисурата на Весела Василева и „Еквус“ на Мурджев.

Младата Весела Василева е номинирана и за изгряваща звезда редом с колегите си Боян Крачолов, Димитър Крумов и Иван Николов за авторския спектакъл на Крачолов „Това не е Хамлет“ в театрална работилница „Сфумато“ и актрисата Каталин Старейшинска за ролята на Роберта от „Дани и дълбокото синьо море“ от Джон Патрик Шанли, постановка на Ованес Торосян в Драмата в Пловдив.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !