Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Показват "Посоки" на "Златна роза"

отпечатай новината

01.06.2017 10:05 | Видян 1090 пъти

Показват

Филмът на българския режисьор Стефан Командарев „Посоки” ще дебютира пред родната публика в рамките на филмовия фестивал „Златна роза”, който ще се проведе този септември във Варна.

Лентата, която очарова холивудската звезда Ума Търман в Кан, ще направи премиерата си пред широката публика обаче по-късно. Дата за официалния релийз на „Посоки” все още не е избрана.

„Лятото не е най-подходящия сезон за филмови премиери. Искаме да направим и сериозна рекламна кампания, защото българската публика за нас е най-важна”, обясни пред Нова тв режисьорът. Сюжетът на филма му проследява шест различни истории в софийските таксита. За историята Командарев се вдъхновява от бивш професор по ядрена физика, който е принуден да подкара жълтата кола, след като губи работата си.

„Имахме за партньор една таксиметрова компания, на която изпратихме сценария. Той беше прочетен от шофьорите, разговаряхме с тях и накрая одобриха историята ни.

Това беше много важно за мен”, уточни кинодеецът. Всеки отделен епизод от лентата е заснет в един кадър, а на гримьорите им се налага да изрисуват актьора Герасим Георгиев-Геро с кървави следи за 12 секунди, докато той остава зад камерата.

„По време на репетициите заснехме сцените пробно с малка камерка. Така имахме готов филм още преди официално да стартират снимките”, намигна Командарев.

„Посоки” ще бъде прожектиран в 10 страни, закупили правото да го излъчват на територията си. Сред тях са Франция, Испания, Китай, Австрия и др. Филмът обра овациите в Кан, като публиката ръкопляскала на екипа 10 минути след края на финалните надписи по време на премиерата на 26 май.


Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !