Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Азис гушва 50 000 $ от Хабиби

отпечатай новината

15.06.2017 10:18 | Видян 2186 пъти

Азис гушва 50 000 $ от Хабиби

18 месеца след премиерата си хитът му е продаден в 9 държави

Фолк идолът Азис има повод да празнува – „Хабиби”, песента, вакрала го в касация на New York Times за музикални диктатори през 2016-та, може да му донесе около 50 000$ печалба от YouTube. „50 милиона гледания за година и половина! „Хабиби” - много мога да кажа, но както забелязвате си мълчa.

Май е време да се захващам с нова песен?!”, написа Костинбродския славей под благодарствено меме с колосалната цифра във Фейсбук. Хитът имаше световен отзвук в социалните мрежи, като освен от свои колеги фолкидолът получава клипчетa с преизпявания на шлагера от Тайланд, Виетнам, Турция и Англия.

Това настървява още повече интереса на воайорите към оригиналното видео, а оттам скача и приходът, който звездата ще прибере от авторски права. По груби сметки минималната сума, която един БГ артист получава за 1000 гледания, е около $1, научи „Монитор” от сигурни източници в музикалния бранш.

Вече 9 държави са закупили правата на „Хабиби”, а заради грандиозния й успех хамелеонът на поп-фолка с железен бизнес нюх бе заявил на феновете си, че ще мълчи поне година, за да се разгърне напълно потенциала на песента.

Баладата отприщи лавина от истерия и обожание по Азис в Турция, където той пее вече през месец в клубове с капацитет от минимум 2000 души и винаги е посрещан като световна звезда – ескортиран е с хеликоптер, разхождан е из града с лимузина, а гримьорната му в заведението винаги е с размер на тенис корт.

Тази пролет, година след като даде интервю за турската CNN, Азис получи поредното признание от чужда медия

– румънската национална телевизия Antena 1 направи филм за него. В севрната ни съседка Васко мачка конкуренцията с друг свой шлагер - „Сен Тропе”, чиито кавър бе записан от местен изпълнител.

Източник и снимка: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !