Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ПОСОКИ С НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ В САРАЕВО

отпечатай новината

18.08.2017 13:11 | Видян 1620 пъти

ПОСОКИ С НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ В САРАЕВО

След като беше избран в официалната селекция на 70-то издание на международния филмов фестивал в Кан, филмът Посоки на Стефан Командарев спечели и първата си международна награда. Това се случи снощи на филмовия фестивал в Сараево, където лентата спечели Специална награда на журито за целия актьорски състав на филма за изключително художествено постижение. Ирини Жамбонас и Асен Блатечки получиха наградата от името на всички актьори в лентата.
 
„Щастливи сме от тази награда, а следващите спирки на филма са фестивалите в Торонто, Бусан, Хайфа, Варшава, Люксембург, Гент, Талин и други. Планираме да го представим на българската публика в началото на следващата година“, сподели режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

За Филма:
В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот.

Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната ѝ страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви.

Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.  

Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов  и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова (Арго филм).

Посоки е подкрепен от: Национален филмов Център – България, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Евроимаж, БНТ, Македонската филмова агенция,  КИА Моторс – България, Дарик радио, Yellow Taxi.  Филмът е ко-продукция на България, Германия и Македония.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !