Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Пощальонът сред най-добрите 15 документални филма в Европа

отпечатай новината

22.08.2017 12:41 | Видян 1209 пъти

Пощальонът сред най-добрите 15 документални филма в Европа

Европейската филмова академия обяви заглавията на 15-те ленти от тазгодишната селекция за документални творби, предложени за номинация за Европейските филмови награди 2017. Сред избраните заглавия е осъщественият с подкрепата на НФЦ документален филм „Пощальонът“ (копродукция на Финландия и България).

Това е трагикомичен колективен портрет на българско гранично село до браздата с Турция, в което амбициозен пощальон търси решения на проблемите с обезлюдяването и бежанската криза. Режисьор е Тонислав Христов, сценаристи са той и Любомир Цветков.

След гласуване от членовете на Eвропейската филмова академия 5-те документални номинации ще бъдат оповестени в началото на ноември. Победителят ще стане известен по време на церемонията по награждаването на 9 декември в Берлин.

„Пощальонът“ вече бе обявен за най-добър документален филм на Balkans and Caucasus Observatory в Триест (Италия), има и номинации в тази категория от Българската филмова академия и от основания от Робърт Редфорд фестивал за независимо кино „Сънданс“ (САЩ).

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !