Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

И Джоли и Полтроу изпищяха от Харви Уейнстейн.

отпечатай новината

11.10.2017 11:37 | Видян 1982 пъти

И Джоли и Полтроу изпищяха от Харви Уейнстейн.

Холивудските звезди Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица други американски актриси, обвиниха в сексуален тормоз известния продуцент Харви Уейнстейн. Както споделя пред „Ню Йорк таймс“ Полтроу, това е станало когато тя е била на 22 години. Уейнстейн й предложилб роля във филма "Ема" (1996 г.) по романа на Джейн Остин. Според актрисата, преди началото на снимките, продуцентът я повикал в хотелската си стая. По време на срещата той й предложил да влезе в спалнята, за да я масажира.

Тя отхвърлила предложението на Уейнстейн, а по-късно с него разговарял за случая актьорът Брад Пит, с когото Полтроу се срещала по това време. Уейнстейн я предупредил да не разгласява случилото се. "Мислех, че ще ме уволни", спомня си актрисата. Джоли съобщи, че е била тормозена от продуцента в края на 90-те години на миналия век.

"Имах изключително негативен опит с Харви Уейнстейн в моята младост, затова реших никога да не работя с него и да предупреждавам другите", казва актрисата. Джоли отбелязва, че също отхвърлила тогава предложенията на продуцента. Тя подчертава, че "поведението му към жените е неприемливо". Миналата седмица "Ню Йорк Таймс" публикува материал, след журналистическо разследване, в което се посочва, че в течение на около 30 години Уейнстейн е оказвал сексуален тормоз на служителки на компанията, в която е работил. Продуцентът търсел интимна близост с тях в замяна на съдействие в кариерното им развитие.

Във вторник сп. „Ню Йоркър“ съобщи, че три жени обвиняват Уаейнстейн в изнасилване. Харви Уайнстийн е сред най-успешните продуценти в Холивуд. Първите му големи успехи идват, когато заедно с брат си стават основатели на "Мирамакс филмс". Студиото продуцира касови и награждавани филми като "Влюбеният Шекспир", "Криминале", "Спасяването на Редник Райън" и т.н. Двамата братя продават "Мирамакс" на "Дисни" през 1993 година, а през 2005 година основават "Уейнстейн къмпани".

Следват нови успехи със заглавия като "Речта на краля", "Джанго без окови" и други. Преди две дни Харви Уайнстийн беше уволнен от ръководството на студиото, на което е съосновател, заради сексуален тормоз на работното място, след разследването на "Ню Йорк таймс". Бордът на директорите на "Уайнстийн къмпани" посочва, че решението е взето "в светлината на нова информация, постъпила в последните няколко дни".

Източник: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !