профили

Итън Хоук

Итън Хоук

Рождена дата: 06.11.1970
Пол: Мъж

Той е един от най-обаятелните американски актьори. Роден е на 6 ноември 1970 в Остин, Тексас. Дете е на прекалено млади родители, които се разделят още преди малкият Итън да проходи. Отгледан е от майка си. След като тя се омъжва повторно, семейството се премества в района на Принстън, Ню Джърси. Там бъдещата звезда учи актьорско майсторство в Princeton's McCarter Theatre и още 14-годишен дебютира в киното във филма на Джо Данте "Explorers" (Изследователи, 1985), в който изпълнява главната роля редом с Ривър Финикс.
След своя дебют Хоук временно прекратява актьорската си кариера, за да завърши висшето си образование в Carnegie Mellon University. Още като студент обаче е избран от режисьора Питър Уиър за една от ролите в прекрасния филм с Робин Уилямс "Обществото на мъртвите поети" (1989).
Две години по-късно Итън играе заедно с Джеръми Айрънс в "Мочурища" в роля, която е сходна с тази от филма на Питър Уиър.
Следващите ярки превъплъщения на чаровния актьор са в тийнейджърската драма "Хапки на реалността" (Reality Bites, 1994) на реж. Бен Стилър, романтичната драма на Ричард Линклейтър "Преди изгрева" (Before Sunrise, 1995), мрачната фантастика "Гатака" (1997). По време на снимките на последния се влюбва в актрисата Ума Търман и двамата се оженват през 1998 г. Имат две деца - 5-годишната Мая и роденият през 2002-а Рон.
Сред последните забележителни актьорски изяви на Хоук е тази във филма на Антоан Фукуа "Тренировъчен ден". Дензъл Уошингтън печели "Оскар" за главната роля, а Хоук е номиниран за наградата в раздела за поддържащ актьор.
Итън Хоук скоро ще се изяви и като режисьор. Той ще екранизира  собствения си роман "The Hottest State". Актьорът признава, че е бил убеждаван няколко години да режисира филм по дебютната си книга, пожънала огромен успех. Миналата година на пазара излезе и втората му творба "Ash Wednesday". Неотдавна жълтата преса писа, че Ума Търман, звезда от "Криминале" и "Опасни връзки", е изгонила съпруга си от общия им дом в Ню Йорк. В момента актьорът обитава двойна стая в хотел, а жена му обмисля развод. Причината за гнева й е, че това лято папараци са издебнали Хоук да интимничи със сексапилния модел от Монреал Джен Пързоу. Канадката е по-млада от 33-годишната Търман с 11 г. Итън се запознал с нея, докато снимал в Монреал новия си филм "Taking Lives".

отпечатай новината

Новини

Ума Търман депресира Итън Хоук

Актьорът Итън Хоук призна, че е бил в депресия след...

Итън Хоук търси Истината за Катрин

Актьорът Итън Хоук ще участва в новия филм на режисьора...

Итън Хоук със сина си на фестивала във Венеция

Фестивалът във Венеция постепенно набира скорост и във...

Александра Тюркмен в афера с Итън Хоук

Александра бе забъркана в любовна афера с холивудския...

Полицаи преследваха Селена Гомес из нощна София

Все по-често напоследък се случва да спират движението...

Директно от снимачната площадка: Селена Гомес и Итън Хоук

Гомес и Итън са двете големи звезди, които временно...

Анна-Мария в любовна афера с Итън Хоук?

Светски хроникьори забъркаха холивудския актьор Итън...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !