Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Дзифт не е на Явор Гърдев?

отпечатай новината

14.02.2009 09:00 | Видян 4328 пъти | Гласували 2

Дзифт не е на Явор Гърдев?

СЛАВА се сблъска с една доста интересна история в последните дни. Продължавайки темата за безпочвените успехи, открихме, че широко рекламираният дебютен филм на Явор Гърдев Дзифт се оказа пресилено негово постижение. От екипа получихме сведения, които говорят, че работата на режисьора по продукцията май е само на документи и... хонорар, разбира се.

При най-дребната грешка Явор се фръцкал демонстративно, затварял се във фургона си и не излизал цял ден. За да се спази графикът обаче операторът Емил Христов вземал нещата в свои ръце. Той стягал екипа и оставял настрана истериите на режисьора. От време на време Гърдев влетявал и се разкрещявал, правел от мухата слон. Дори по време на една сцена между Молеца и Едноокия започнал да скача в нервни конвулсии, след което избягал в караваната.

Може би именно страхът от провал е провокирал Явор Гърдев да не може да контролира емоциите си на снимачната площадка. Опитът на режисьора до момента е само театрален. Единственият човек с много стаж в Дзифт е операторът Емил Христов. Скандалите между двамата по време на седемте седмици снимки били ежедневие. Най-честият повод бил разхищението на Гърдев. Той изхабил с 60 ролки повече от предвидената лента. Правил по няколко дубли, дори когато сцените били перфектни. Ето защо дори бюджетът от близо 2 милиона му се сторил малко.
Емил Христов казва, че не е режисьор, само защото не е агресивен тип. Очевидно обаче точно това му е помогнало да превърне Дзифт в най-успешния български филм от двадесет години насам. Овациите обаче обира Явор Гърдев, чиято амбиция стигна чак до номинация за Мъж на годината и Берлинале 2009, където лентата също ще се бори за награда.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !