Президентът и министър Георгиев при...

Президентът Радев беше ВИП гост на вернисажа на...

Добрите хора не се нуждаят от закони,...

Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат...

Шеф Виктор Ангелов отваря нов ресторант в София

отпечатай новината

07.09.2018 14:05 | Видян 4936 пъти

Шеф Виктор Ангелов отваря нов ресторант в София

Новият ресторант БДС на шеф Виктор Ангелов отваря вратите си за гражданите и гостите на столицата в края на тази седмица на ул. Раковски 96. Български Деликатеси на Скара е един дълго подготвян проект с безспорен фокус върху храната и добре познатите ни кюфтета и кебапчета на скара.

Краткото меню в магазина за скара ще бъде приготвено само от пресни продукти с кратък срок на годност, поради липсата на консервиращи ги или други подобряващи съставки.

„Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд (пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрана и това провокира в мен чуство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем доверието към българското кебапче!“ амбициозно заявява шеф Ангелов.

Виктор Ангелов цели да предлага само свежа и приготвена на момента храна, като нито един от приготвяните продукти в ресторанта няма да съдържа никакви изкуствени съставки. БДС Магазин за скара, ще заложи на стегнато меню от ястия в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки, като определено заслужава да се отбележи специално създадената за марката БДС Лимонада.

Ястията ексклузивно разработени за проекта и отличаващи се за меню борда с „БДС“ са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ.

Шеф Ангелов и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата концепция, като най-дълго е продължил процеса по разработването на рецептите за скара, които да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да било изкуствени съставки, които да помагат постигането му.

Повече за ресторантите на шеф Ангелов

Започнал кариерата си на готвач в началото на 90те, но основно придобил характерните за него висок стандарт на готвене и дисциплина в различни ресторанти от веригата Шератон тук в България, но и в чужбина, Виктор Ангелов отваря първия си ресторант Шефс в близкото до София село Пасарел през 2006г.

Следва отварянето на успешните ресторанти Шефс в столичния квартал Лозенец (2014г ) и Шефс Лайф в хотел Сенс (2016г), като линията предлага висока кулинария, поднесена по един приятен и лек начин.

С отварянето на третия си ресторант, бройката служители, работещи с шеф Ангелов, ще надвиши 100 човека, над 30 от тях високо специализирани шеф-готвачи, обучени в „школата на шеф Ангелов“.

Още снимки може да видите ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !