Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Християна Лоизу представя нова вокална техника

отпечатай новината

09.11.2018 12:08 | Видян 1624 пъти

Християна Лоизу представя нова вокална техника

Вокалният педагог Силва Макамян и певицата Християна Лоизу представят майсторски клас, по време на който участниците ще усвоят тънкостите на вокалната техника Аподжио.

Занятията ще се проведат на 17-ти и 18-ти ноември в София, а всички присъстващи ще имат възможност да се научат как да увеличат своя диапазон или да овладеят пеенето на различни стилове с лекота. Аподжио е малко позната вокална техника в България, но любопитното при нея е, че има и терапевтичен ефект.

На основата на тази техника Силва Макамян притежава ключове, които освен, че ни учат как да пеем правилно много различни стилове като опера, поп, мюзикъл, народна музика и други, имат терапевтични способности - може да върне изгубен глас в следствие на грешно пеене или грешен говор, да излекува възли без да се стигне до операция, да излекува астма, да предпази от рак в гърлото.

Техниката е подходяща както за певци, така и за хора актьори, учители, водещи и всички, които искат да се научат да пеят и говорят правилно. Силва Макамян има дългогодишен опит като вокален педагог, подготвяйки участници за различни формати като X Factor, Гласът и Евровизия.

Сред популярните лица, с които работи е победителката от X Factor Християна Лоизу, която изучава техниката Аподжио от 12-годишна, а днес познавайки я достатъчно добре, също помага на млади таланти да се развиват.

Според Силва Макамян при правилен подход всеки човек може да се научи да пее правилно, като най-важното е да пазим здравето на гласа си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !