Тита призна, че отново е влюбена

От известно време в мрежата се говори, че популярната...

Никос Вертис със супер турне и в...

След като за пореден път напълни Арена София, Никос...

Лео сяда на масата на Берлускони

отпечатай новината

18.12.2018 11:03 | Видян 1250 пъти

Лео сяда на масата на Берлускони

В поредния епизод от кулинарната си рубрика „Животът е прекрасен с Лео Бианки в „Преди обед“ тази сряда кулинарът ще отведе зрителите на bTV сред ароматите и вкусовете на Катания. Любимият италианец в България ще седне на масата на Силвио Берлускони и ще разбере колко вино пие култовия политик, а негов водач в тайните на конското месо ще е приятелят му Рикардо – собственик на тратория и четвърто поколение месар.

Самият Лео ще разкрие, че един от редовните му клиенти – тенис звездата Григор Димитров, също е фен на конското и ще пренесе ноу-хауто от Сицилия в собствения си ресторант заради топ спортиста.

Традицията да се консумира конско месо на острова датира от времената на масова бедност в Катания. Когато индустриализацията пенсионира конете като основно превозно средство, а местните осъзнали, че освен вкусни, животните са и в изобилие. За популярността на конското месо допринася и фактът, че то съдържа повече протеини от основните меса и това го превръща в здравословен източник на енергия.

Рикардо ще разкаже пред екипа, че най-търсени в неговия ресторант са конските кюфтета, които се сервират с галета, пармиджано реджано, яйце, сол и олио. Комбинира се прекрасно с „ла страца“ – салата от чери домати и пресен червен лук от Калабрия и чаша червено вино от Етна. На ден той изразходва около 70 кг. месо, а мотото му е, че „доброто месо е суровото месо и варената риба“. За десерт домакинът ще предложи и любимата си торта „Федора“, която съдържа пандишпанови благове, овча рикота, изпечени бадеми, парчета шоколад и прясна сметана.
Сподели

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !