Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Крият бебето на Гъмзата от уроки

отпечатай новината

16.01.2008 10:05 | Видян 3784 пъти

Крият бебето на Гъмзата от уроки

"Нищо не искам да кажа за детето на Данчо, не ме разпитвайте!". Бабата на тромпетиста от "Ку-ку бенд" Йордан Йончев - Гъмзата е повече от категорична, пише Стандарт. 73-годишната Стравица Велкова живее в село Гъмзово, откъдето идва и прякорът на музиканта. Възрастната жена пожела на сватбата на Йордан и Юлия на 7 юли миналата година двамата да имат много деца, като тя се нагърби да помага за отглеждането им.
 "Има кой да гледа новороденото, баба му Енгрита е там", обясни баба Стравица.
 Никой в Гъмзово вчера не знаеше, че съселянката им има правнуче. Не е почерпила дори роднините си, издаде 74-годишният й братовчед Иван Душков.
 Крият за детето от страх от уроки, коментираха съселяните й. В този край много вярваме на тези неща. Иначе са убедени, че бабата е радостна. Тя е отгледала Данчо, а умението си да свири виртуозно на тромпет внукът й дължи най-вече на покойния й съпруг Митко Велков. Дядото на Гъмзата бил най-прочутият тромпетист във Видинско.
 Продавачи от щандовете на видинския пазар обаче разказаха, че бащата на музиканта Емил Йончев е бил на седмото небе от радост, когато му съобщили новината за раждането на внука. Почерпил колегите си, цял ден гощавал и клиентите в магазинчето си за хавлии и възглавници на пазара.
 Малкият Емил е първото му внуче. А в Гъмзово държат първото дете да е момче. Радостта на Емил е двойна. Защото освен че е момче, първото му внуче е кръстено на него. Емил Йончев-старши разказвал, че и синът му Данчо се е родил през януари. Но преди 32 години. И тогава, като сега, имало голям сняг. Тогава Емил пак ходел като зашеметен от радост и усмивката не слизала с дни от лицето му. Така станало и сега с появата на внука му. Жените търговки обаче забелязали, че и той отказвал да съобщи подробности около раждането на детето. От няколко дни магазинчето на Йончеви е затворено. Емил и Енгрита са заминали за София за изписването на бебето. Излизането на майката и малкия Емил обаче било отложено, твърдят продавачки. Бабата и дядото заминали с много дарове, плетени от нея дрешки пратила и Стравица, дочули съседки.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !