Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Задава се безплатен Удсток

отпечатай новината

25.03.2009 09:15 | Видян 3191 пъти

Задава се безплатен Удсток

Организаторите на прочутия музикален фестивал Удсток обещават тази година да не вземат пари от зрителите, съобщи в. "Таймс". Поводът е 40-ата годишнина от първия фестивал, състоял се през 1969 г.

Организаторът на Удсток 2009 Майкъл Ланг твърди, че инициативата може да бъде осъществена, ако през близките три седмици успее да сключи спонсорски договор на стойност 10 млн. долара.

Ланг, който се е нагърбил с провеждането на юбилейния музикален фестивал, е един от основателите на Удсток. Той е участвал в провеждането на Удсток 94 и Удсток 99, средната цена на билетите за които е била 180 долара.

Концертите в рамките на юбилейния фестивал Удсток ще се състоят в Ню Йорк - на 15 и 16 август, и в Берлин - на 22 и 23 август. В тях ще участват и някои от изпълнителите и групите, които са били на първия Удсток през 1969 г. -"Ху", "Кросби, Стилс и Неш", Карлос Сантана и Джо Кокър.

Участието си в музикалния фестивал са потвърдили също Red Hot Chili Peppers и Dave Matthews Band.

"Кросби, Стилс и Неш" са решили да направят още американско и европейско турне през това лято, 40 години след участието си на фестивала в Удсток.

67-годишният Дейвид Кросби, 64-годишният Стивън Стилс и 67-годишният Греъм Неш ще започнат турнето си на 3 юни в Сейнт Луис. След това са предвидени изяви в Чикаго, Ню Йорк и Бостън. Групата ще има концерти и в 6 европейски страни - Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Белгия и Ирландия.

"Кросби, Стилс и Неш" се прочуват именно с участието си на фестивала в Удсток през 1969 г. Тогава групата се казва "Кросби, Стилс, Неш и Йънг", тъй като в нея участва и канадецът Нийл Йънг. След фестивала групата записва песента на Джони Мичъл "Удсток", която има огромен международен успех.

Въпреки вътрешните разправии и проблемите с дрогата, групата никога не се е разделяла и в продължение на десетилетия продължава да издава албуми и да изнася концерти понякога с участието на Йънг.

През август - септември е предвидено и още едно турне на "Кросби, Стилс и Неш" в САЩ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Ан Лий с филм за Уудсток

Няма коментари към тази новина !