Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

5 са новите български EDEN дестинации за здравен и балнео туризъм

отпечатай новината

03.12.2019 15:50 | Видян 1219 пъти

5 са новите български EDEN дестинации за здравен и балнео туризъм

Конкурсът на Министерството на туризма определи кои са новите български EDEN дестинации („Най-добри европейски дестинации“) по проекта „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam”.

Победител в състезанието е община Костенец, а нейни подгласнички са община Самоков (с. Белчин), община Баните, община Сапарева баня и община Ардино.

Проектът привлече вниманието на различни български общини, които притежават богати ресурси като здравни и балнео маршрути. Той е финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средните предприятия (2014 – 2020 г.) COSME и стартира през април 2019 г. Крайният срок за кандидатстване бе 15 юли 2019 г. В допустимия срок в Министерството на туризма постъпиха седем кандидатури от общински администрации.

Целта на проекта е да се промотират нововъзникващи и малко познати български туристически региони, които са разработили специфични услуги въз основа на местните си природни ресурси, съоръжения и инфраструктура за развитие на здравен и балнео туризъм.

Комисия разгледа подадените от тях формуляри според критериите за оценка, които са част от изискванията на процедурата. Съгласно тази оценка по документи бе осъществено и посещение на място на петте дестинации, получили най-голям брой точки, и те бяха номинирани за отличията.
За  избраните 5 дестинации е извършено фотозаснемане и се подготвя брошура на български и английски език за популяризиране на техния потенциал.

През настоящия месец ще се проведе и национална церемония за награждаване на избраните малко познати EDEN дестинации за здравен и балнео туризъм. Чрез проекта EDEN се привлича вниманието към многообразието и общите характеристики на европейските туристически дестинации, които се включват в обща мрежа.




автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !