Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Излиза книга за надеждата

отпечатай новината

13.01.2020 15:07 | Видян 1012 пъти

Излиза книга за надеждата

„Тънкото изкуство да не ти пука“ на Марк Менсън се превърна в истинска сензация на българския книжен пазар с цели 12 тиража и общо 36 000 отпечатани екземпляра само за две години. Книгата излезе на български език в началото на 2018 г. и оглави бестселъровите класации, като продължава да заема челни позиции и до този момент. „Тънкото изкуство да не ти пука“ има подобен феноменален успех и в редица други страни, като до момента общо са продадени над 8 милиона екземпляра. Затова и не е изненадващо, че бе обявена за „настолното четиво на новото поколение читатели“, а авторът заслужено получи прозвището „антиселфхелп гуруто“ и се утвърди като един от най-търсените консултанти за личностно развитие, предприемач и блогър.

Типично в негов стил, Марк Менсън остава здраво стъпил на земята и коментира забележителния си успех с много чувство за хумор и щипка цинизъм: „Няма гаранции, че книгата ще продължи да се продава, че ще напиша нещо добро след нея, че някой ще ме помни след 5 или 10 години, че няма да се превърна в човека пред празния файл, който се чуди какво да напише и дали някой ще го прочете. Всичко отминава. И така трябва да бъде.“

Освен това той не забравя да ни държи в течение как преминава турнето му в САЩ, Канада и Великобритания, като споделя забавни случки от него в блога си. Разбира се, поради огромния интерес ИК „Хермес“ ще  го покани да гостува и в България.

На 14 януари, две години след публикуването на българското издание на „Тънкото изкуство да не ти пука“, ще излезе най-новата книга на Марк Менсън –„Всичко е прецакано. Книга за надеждата“. Съдържанието й бе пазено в пълна тайна дълго време, а в навечерието на датата на публикуване авторът направи нещо много необичайно – даде доста откровено интервю, в което сподели за напрежението, под което се е намирал след успеха на предишното заглавие. Съзнавайки, че от него се очаква да напише почти същото, но с други думи, както правят немалко успели автори, той избира трудния път да е честен със себе си и читателите.

И измисля напълно нова тема и концепция, поемайки предизвикателството да не се хареса на всички, но пък да каже каквото иска. Така, на свой ред, той ни предизвиква с въпрос: В свят, в който всичко е прецакано, има ли надежда? Отговорът ще откриете в новата книга. Не я пропускайте, заслужава си! „Да си героичен означава да откриваш надежда там, където я няма. Да драснеш клечката и да осветиш празнотата. Да видиш възможността за един по-добър свят, но не свят, какъвто искаш, а такъв, какъвто дори не си подозирал, че може да има. Да попаднеш доброволно в ситуация, където сякаш всичко е абсолютно прецакано и въпреки това да я обърнеш в нещо добро.“

Никога досега хората не са живели толкова добре: световната икономика процъфтява, образованието и здравните грижи стават все по-достъпни, масовото потребление на луксозни стоки бележи небивал растеж. В същото време се отчитат рекордни нива на неудовлетворение от живота, депресия и самоубийства. В този свят, където всичко изглежда прецакано, може ли да се надяваме на нещо добро? Още по-провокативен и безкомпромисен, Марк Менсън анализира кризите на съвременното общество и дава необичайно предложение за преодоляването им. Вместо да търсиш надежда, опитай следното: Не се надявай. Но не се и отчайвай.Не се ласкай, че изобщо знаеш нещо. Точно тази сляпа, пламенна и емоционална увереност ни вкарва в подобна неразбория. Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !