Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен Кралев стартира с 32 коли в International GT Open

отпечатай новината

18.04.2009 09:00 | Видян 5448 пъти

Пламен Кралев стартира с 32 коли в International GT Open

Сезон 2009 г. в престижния шампионат International GT Open се открива този уикенд в Имола. “Аутодромо Енцо е Дино Ферари” е домакин на първия кръг от първенството, в което стартира българския пилот Пламен Кралев. Заявките за участие са 32, а в шампионата дебютират 4 нови отбора, сред които Vittoria Competizioni, за който кара Кралев.

Българинът е единственият пилот в най-високия клас Super GT, който ще кара без съотборник през уикенда. Регламентът дава право на подобно участие с получаване на хендикап от 10 секунди. За да издържи на натоварването Кралев е подложен за физически тренировки по специално разработена за него програма от Рикардо Чикарели, доктор на пилотите на Toyota от Формула 1.

Сред заявките за участие личат имената на Рихард Лийц и Джанлука Рода с Porsche 997 RSR, които изпуснаха за малко титлата през миналата година, Марсел Феслер и Андреа Монтермини, които карат с Ferrari.

Репортаж от състезанието ще бъде излъчен по Eurosport в предаването Motorsport weekend и пълна картина от първия кръг на шампионата в понеделник от 19:30 ч по Eurosport 2. Състезанието ще бъде предавано пряко по италианската телевизия Nuvolari, испанския Canal + и португалския Sport TV.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !