Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Излезе златната книга на готварството

отпечатай новината

10.03.2020 14:29 | Видян 1122 пъти

Излезе златната книга на готварството

„Златна книга на готварството“ (изд. „Книгомания“) е единствен по рода си на книжния пазар луксозен кулинарен сборник, съдържащ над 280 страхотни рецепти от цял свят. Обемният том от 700 страници е красиво подаръчно издание с твърди корици, с обложка със златно фолио и златна порезка на страниците и с богат снимков материал към рецептите. Авторският колектив, с цялата любов към кулинарното изкуство, но и с разбирането, че живеем в забързан свят и рядко имаме повече от час за готвене след работа, са подходили по оригинален и иновативен начин, прибавяйки щипка новаторство към всички класически гозби, за които бихте могли да се сетите!

Резултатът е интересен подбор от рецепти, някои от които съвсем нови, базирани или просто вдъхновени от класическите образци. Богатата колекция, селектирана от близко и далеч, включва целия диапазон – от супи, през салати и основни местни ястия, паста, десерти и дребни сладки. Всяка рецепта е придружена с впечатляваща фотография, която ще ви ориентира как точно изглежда готовото ястие.

За гарантиран резултат при всяко приготвяне има осигурени 60 „кулинарни урока“ – инструкции стъпка по стъпка, които показват как да приложите основни готварски техники, а също и за какво да бъдете особено внимателни при приготвянето на някои от по-предизвикателните деликатеси. Научете как да впечатлите всички с „Том Ка Гай“ или „Том Йам Кунг“ (тайландски супи с месо и скариди) или заложете на нещо традиционно, но с нов прочит като спагети с морски дарове. Гарнитурата може да е класическо картофено пюре по ливански, зеленчуци на грил или нестандартна – азиатското „кимчи“ например.

А десертите варират от „отличници“ в жанра като боровинков пай, през джинджифилови сладки, за да се стигне до здравословните алтернативи с овесени ядки. „Златната книга за готварството“ е уникален гид, които ще ви поведе на едно неповторимо пътешествие през кулинарна вселена от вкусове, за които не сте и подозирали. Със своите над 280 рецепти, книгата е модерен и многообхватен том, който ще ви даде правилните и точни насоки как да приготвяте вкусна домашна храна у дома, в собствената си кухня. Включени са също и 50 урока стъпка по стъпка за важни техники, които е добре да умеем да прилагаме, докато готвим.

За любителите на изисканите десерти издателство „Книгомания“ предлага на пазара от същата поредица и „Златната книга на шоколада“. В нея ще откриете повече от 300 великолепни рецепти за шоколадови изкушения – бисквити, десертчета, сладкиши, кексчета, палачинки, изискани десерти, кремове, сладоледи, торти, бонбони, напитки и солени ястия с шоколад. Книгата е богат илюстрирана, което ви дава възможност да видите как изглежда вече готовото лакомство. Насладете се и на любопитни факти от историята на шоколада!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !