Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Мистериите в изкуството - от Стоунхендж до Банкси

отпечатай новината

01.04.2020 15:42 | Видян 1292 пъти

Мистериите в изкуството - от Стоунхендж до Банкси

Тази събота, 4 април, от 16 ч. от ARTandCulture.today ще представят обновен прочит на темата "От Стоунхендж до Банкси – големите мистерии в света на изкуството". Но вместо в Дома на киното лекцията ще бъде реализиране на живо онлайн от столичната галерия Little Bird Place.

Примерите, които Радо и Теди от ARTandCulture.today ще разгледат, са наистина невероятни. Макар и идващи от различни епохи, всички те са обгърнати в спекулативна загадъчност, в която границата между митове, манипулация и истина е много тънка. „Често, дори сред най-ярките специалисти, виждаме кардинални разминавания в опита за изясняване на феномените“, коментират те.

От „предвидими“ герои като Леноардо да Винчи, Микеланджело и Банкси (авторите на лекцията ще споделят кой, според тях, може да се крие зад мистичния псевдоним на най-известния графити артист в света), през необичайни култури и традиции, до невъобразими дори за киното житейски съдби – примерите ще насочат аудиторията към доста куриозни теми с интригуващи идеи и послания.

Билети за събитието може да се закупят онлайн, през заглавната страница на уебсайта www.ARTandCulture.today, където са и всички инструкции за операцията. Цената за билет е 9 лв. След завършване на онлайн покупката, ще ви бъде изпратен имейл с потвърждение, а в деня на лекцията, около 40-60 минути преди началото, ще получите нов имейл от организаторите с персонален линк, водещ към самото живо онлайн излъчване. Разбира се, купувайки един билет, можете да гледате заедно с всички у дома, уточняват от ARTandCulture. Така ще разсеете мрачните мисли, свързани с мерките и забраните в дните на социална изолация заради пандемията от коронавирус, предава Монитор.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !