Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Три нови перли на Софийската опера и балет превземат Интернет

отпечатай новината

02.04.2020 15:08 | Видян 1204 пъти

Три нови перли на Софийската опера и балет превземат Интернет

Софийската опера се радва на изключителен интерес от своята онлайн публика и продължава да привлича нови почитатели от цял свят на официалния си сайт , във Фейсбук и Youtube.

Най-новата инициатива на Софийската опера Sofia Opera Pearls Streams, създадена по идея на директора и режисьор акад. Пламен Карталов, предлага още 3 заглавия в четвъртата седмица от своето съществуване.

В петък, 3 април, от 17.00 ч. ще бъде излъчен балетът "Жизел" по музика на Адолф Адам с участието на Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, хореографията е на Ж. Корали, Ж. Перо и Мариус Петипа, а постановката и режисурата са на Петър Луканов.ц аписът е от 27 октомври 2019 г.

На следващия ден, събота, от 17.00 ч. идва ред на балета "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус с участието на звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев и солистите на балетната трупа на Софийската опера – Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова и др. Диригент е Павел Клиничев, също от Болшой театър, а постановката и режисурата са на Петър Луканов. Записът е от 19 октомври 2019 г.

В неделя от 16.00 ч. новата инициатива ще представи операта "Атила" от Джузепе Верди с участието на световния бас Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков и др. Диригтент е Алесандро Санджорджи от Италия, а режисьор е маестро Пламен Карталов. Записът е от 2011 г.

Sofia Opera Pearls Streams стартира на 15 март с началото на карантината заради пандемията от коронавирус и вече над 150 000 зрители са гледали в Интернет 7-те заглавия, включени в инициативата до момента. Хилядите коментари на публиката са в целия спектър от емоции – от благодарност до инстински възторг от играта на артистите, от диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетното изкуство.

Софийската опера и балет продължава да поддържа духовния имунитет на своята любима публика и да не прекъсва живата връзка с нея чрез новите онлайн излъчвания на трите си платформи: сайт, Фейсбук и Youtube.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !