Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Звездите, които станаха доброволци

отпечатай новината

03.04.2020 11:02 | Видян 1979 пъти

Звездите, които станаха доброволци

Докато театрите, клубовете и концертните зали са затворили врати, и българските звезди са временно "безработни", част от тях решиха да вложат силите си в помощ в борбата с коронавируса.

Тони Димотрова беше първата звезда, която се отзова като доброволец в борбата с коронавируса. Още на 15 март тя се включи в акцията на община Бургас, откъдето е родом, и помага като отговаря на горещ телефон. Линията е за поръчка на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства на хора, които не могат сами да си ги доставят. Услугата е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора.

“Сега не е време за песни, а да си помагаме. Важно е да помагаме. Животът е прекрасно място и за да останем по-дълго в него, трябва да си останем известно време вкъщи", каза още тогава изпълнителката на „Ах, морето“. Припомняме, че това съвсем не е първата инициатива на Тони Димитрова. Преди близо 6 години певицата запретна ръкави, сложи гумени ботуши и отиде в наводнения град Мизия. Там, заедно с още 13 доброволци и местните жители, копа и чисти тинята от природното бедствие.

Като доброволец към общината, но Столичната, се записа и писателят Калин Терзийски. Той предприе благородния ход ден преди рождения си ден на 22 март. И въпреки че публично изразява опозиционното си мнение срещу част от мерките, предприети у нас, както и съмнението си в „извънредно мащабна манипулация“, той призна, че от самото начало е търсил начини да помага и благодарение на кмета Йорданка Фандъкова е намерил правилното място.

Най-вероятно той ще включи в действие способностите си на психиатър, каквато всъщност е професията му. Той е практикувал до 2000 г. във втората по големина психиатрична болница у нас – тази в Курило, до 2000 г. Преди това е бил и медицинска сестра.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !