Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

К-1 световна верига за бойни спортове

отпечатай новината

24.04.2009 13:00 | Видян 3949 пъти

К-1 световна верига за бойни спортове

Най-голямото спортно събитие в пловдивския  регион ще се проведе на 2 и 3 май, в градът под тепетата. Състезанието по кикбокс в стил К-1 ще събере над 150 човека. На събитието ще присъстват всички именити български бойци, които са участвали в много международни боеве и имат множество награди. По време на състезанията домакините ще дадът шанса и на млади бойци от страната.

К-1 е правилник за провеждане на съзтезания по бойни изкуства и спорт, който съчетава едновременно техники от Муай Таи, кикбокс, таекуон-до, карате и бокс. Името му идва от Формула 1, чието съкращение е Ф-1. Спортът е създаден от бившия киокушин карате шампион Казиоши Оши през 1980. Всяка борба К-1 се провежда в 3 рунда като в края съдиите решават кой да е победителя, освен ако преди това не е имало нокаут. При равностоен мач съдиите имат право да удължат срещата до 5 рунда. К-1 има 2 подстила.

K-1 MAX: Максималното тегло е 70,5 кг. Правилата са както при К-1.
K-1 Hero's: Правилата са смесени и не съвпадат с официалните К-1 правила.
Световното първенство по К-1 (K-1 World Grand Prix) се провежда всяка година в Токио и събира огромен зрителски интерес. Турнирите протичат, като загубилият срещата (чрез нокаут или по точки) моментално отпада от турнира, а спечелилият продължава в следващия рунд. Целият турнир се провежда само в една вечер и така един състезател може да проведе три битки само за няколко часа. Най-прочутите К-1 бойци са Ернесто Хууст, Реми Боняски, Семи Шилт и Буакау Пор Пурамук.

К-1 битките в САЩ могат да бъдат наблюдавани само чрез заплащане, а в Европа се предават по „Евроспорт”.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !