Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Холандската кралица черпи за ЧРД с домашни курабийки

отпечатай новината

18.05.2020 11:07 | Видян 1004 пъти

Холандската кралица черпи за ЧРД с домашни курабийки

Холандската кралица черпи за 49-ия си рожден ден с курабийки и споделя рецептата. Максима разкри, че празнува у дома с типичния аржентински деликатес Аладжу с Дулсе де лече.


Съставки

    300 г царевично нишесте
    200 г брашно
    200 г масло (на стайна температура)
    150 г захар
    4 жълтъка
    1 чаена лъжичка сода (натриев бикарбонат)
    2 чаени лъжици бакпулвер
     щипка ванилов прах
    настъргана кора от 1 лимон
    1 чаена лъжичка коняк

Пълнеж:

   Дулсе де лече (готово или домашно приготвено с кондензирано мляко и захар.)
    настърган кокос


Загрейте фурната до 160 ° C.

Смесете всички сухи съставки с омекналото масло в купа. Добавете жълтъците и коняка и омесете на ръка в твърдо тесто. Оформете топка и оставете да престои около час. Когато тестото не се слепва, добавете 2 лъжици лимонов сок!

Разточете тестото, така че да е около 5 мм до 7 мм, и изрежете кръгчета с помощта на резачка за бисквити с диаметър 4 см (или чаша).

След това поставете кръгчетата върху тава, застлана с хартия за печене, на разстояние около 2 см.

Печете курбийките при 160 ° C за 10 до 12 минути. Те трябва да се обезцветят малко, не твърде много, в противен случай ще станат прекалено сухи и ще се счупят.

Когато курабийките са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.
Винаги залепвайте две парчета заедно със слой от дулсе де лече. Разстелете добре дулсе де лече до краищата. След това нанесете настъргания кокос.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !