Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Стефан Данаилов искал да създаде свой театър

отпечатай новината

27.05.2020 10:44 | Видян 1270 пъти

Стефан Данаилов искал да създаде свой театър

Да работи по нови спектакли и дори да събере трупа за свой театър – това били мечтите на обичания от поколения българи актьор Стефан Данаилов преди да си отиде в края на ноември миналата година.

„Напоследък е много често в спомените ми“, призна пред бТВ племенницата на Данаилов - Росица Обрешкова, която заедно с Петя Дикова готви документален филм за Мастъра.

"Той обичаше да казва, че важното е да си добър човек. Сега, когато покрай сценария връщам толкова спомени, си обяснявам защо той беше добър човек. Първо, той помагаше винаги, когато някой го потърсеше. Винаги забравяше, че е помогнал. Живееше в идеята, че ще получиш само това, което си дал. Никога не съдеше хората и истински се радваше на успеха на другия“, разказа още Обрешкова, като допълни, че до последно – дори и след травмата на крака му през лятото миналата година, той е искал да се завърне на сцената с думите: „Ако не стъпя на сцената, няма да проходя повече“.

Въпреки това дълго се пазел от завръщане в театъра, като за участието му в последния му спектакъл – „Актрисата“ (реж. е именно Обрешкова), го убедила Аня Пенчева.

„Хареса му, вдъхнови се, тъй като заедно режисирахме. Той се занимаваше с актьорите, аз – с всички останали неща около едно представление. Премиерата се състоя в Димитровград в един малък, кокетен театър. И видях едни хора, които дойдоха облечени, направени, разкошни – подготвени за среща с него. След представлението  той излезе пред театъра и не знам колко часа стоя, за да раздава автографи и да се снима с тия хора. Той беше истински щастлив“, спомни си още племенницата на Данаилов.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !