Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Престижното Abbey Road Studios отваря врати

отпечатай новината

09.06.2020 13:47 | Видян 832 пъти

Престижното Abbey Road Studios отваря врати

През последните 90 години, престижното студио Abbey Road Studios е посрещало артисти, композитори, автори на музика, продуценти, оркестри и музикални инженери от цял свят. Там са се обединявали най-великите таланти за създаването на музика, която се е превърнала в саундтрак на нашите животи.

След като на 24-ти март тази година, за първи път от 90 години насам, Abbey Road затвори врати заради пандемията от COVID-19, 10 седмици по-късно студиото тново е готово да приветства креативната продуцентска и звукозаписна общност. Поводът за отварянето на Abbey Road Studios е звукозаписна сесия на популярната джаз певица, автор на песни и мултиинструменталист Melody Gardot, с което тя влиза в забележителната история на престижното студио.

През март месец, в готовност да започне сесия с Лондонската филхармония, Melody Gardot е принудена да отмени ангажиментите си заради ограниченията около корона вируса. Днес, джаз звездата е развълнувана, че Abbey Road Studios е в състояние да предложи безопасна среда за цял оркестър в студиото, спазвайки регулациите, и това е първата среща на музикантите след изолацията.

Звукозаписната сесия се превръща в истинско международно събитие, тъй като Melody Gardot се присъединява към екипа дистанционно от Париж, заедно с дългогодишния си партньор, многократният носител на ГРАМИ и престижен музикален продуцент Larry Klein, който се включва от Лос Анджелис. Двамата участват активно в звукозаписната сесия заедно с инженерите, екипа на Abbey Road и Лондонската филхармония.

Събирането на група от музиканти в затворено пространство в настоящата обстановка по света е уникално предизвикателство и през последните седмици екипът от професионалисти в Abbey Road Studios работи неуморно с партньорите си от мрежата, за да имплементира мерките, наложени от правителсвтото на Великобритания и да установи нови стандарти за звукозаписна дейност в условията на COVID-19.

За безопасността и благополучието на екипа и гостите на Abbey Road Studios като основен приоритет, екипът ще въведе нови правила за работа, които ще позволяват социална дистанция и ще създадат възможно най-безопасната работна среда. Изпълнителният директор на Abbey Road Studios, Isabel Garvey, споделя: “Музиката доказано ни помага да преминем през тези трудни времена, осигурявайки ни пространство и облекчение – в този ред на мисли, тя никога не ни е била по-необходима от сега.

Всички ние в Abbey Road станахме свидетели на силното желание на креативната общност да създава нова музика и да изразява емоциите си в този момент. Получихме безброй молби от нашите клиенти да се върнем отново на работа. Радваме се, че успяхме да установим нови стандарти за безопасна дейност и да отворим отново врати.” Melody Gardot, която записва в студиото през 2009 г. за ТВ поредицата Live from Abbey Road, разказва: "Да съм повод за първата сесия в Abbey Road Studios след откриването и след изолацията, е истинска чест за мен.

Наскоро научих, че до пандемията от COVID-19 студиото никога не е било затваряно през последните 90 години. Дори и по време на Втората световна война. Фактът, че записваме с Royal Philharmonic Orchestra, ще помогне на музикалната общност да се върне в играта по безопасен за всички замесени начин. Имам усещането, че влизаме в историята."








автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !