Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Дарин и Деян Ангелови откриват лятната сцена на Народния театър

отпечатай новината

09.06.2020 14:57 | Видян 1051 пъти

Дарин и Деян Ангелови откриват лятната сцена на Народния театър

Актьорите близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите под звездите на открито на 10 юни. Вечерите, в които артисти, режисьори, драматурзи и приятели на театъра ще споделят отблизо познати и непознати факти за себе си, ще се провеждат на новата открита сцена „Зад театъра“ с начален час 21.30.

Дарин и Деян са едни от най-разпознаваемите лица на Народния и играят заедно в няколко представления. Последното от тях – „Вуйчо Ваньо“, имаше премиера броени дни преди началото на извънредното положение. Сега двамата се завръщат нетърпеливи да се срещнат със зрителите и да разкажат любопитни истории от годините, прекарани в театъра и от следването в НАТФИЗ в класа на незабравимия Стефан Данаилов.

Същата вечер, но от 19.00 часа на Голяма сцена сезонът ще бъде открит и вътре, където ще се играе моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гости е виртуозният музикант Теодосий Спасов. Велкова, Параскева Джукелова и Радина Боршош очакват зрители и на 11 юни от 19.00 часа. Същата вечер срещата на открито от 21.30 ще бъде с една от най-четените и обичани съвременни поетеси и драматург в Народния театър – Мирела Иванова, и с един от най-харесваните и цитирани български писатели, „живия класик сред нас“ – Владимир Зарев, автор на прочутия и преведен на много езици роман на прехода „Разруха“, на трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“ и още дузина книги.

Те ще разкажат как обитават заедно необятния свят на думите: единият обожава котки, а другият кучета, единият обича шеметната трескавост на големите градове, а другият стихията на морето. Ще има и специална изненада за гостите на вечерта.

На 12 и 13 юни Голяма сцена ще отвори врати за зрителите си с един от най-дългогодишните спектакли на театъра – „Контрабасът“ на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза представление №300. Два часа и половина по-късно на откритата сцена специални гости ще бъдат режисьорът Диана Добрева, създала хитовите спектакли „Бащата“, „Синът“ и „Калигула“ в Народния театър, композиторът Петя Диманова, чиято магнетична музика звучи в представленията, и актьорът Константин Еленков, когото зрителите познават от „Бащата“ и изключителната роля на Одисей в едноименния спектакъл.

На 14 юни на Голяма сцена може да гледате спектакъла „Даскал“, с който актьорът Стоян Пепеланов и режисьорът Юрий Дачев отдават почит на големия Велко Кънев.

Вечерната среща под звездите тази вечер ще е с един от най-дългогодишните актьори в трупата – Марин Янев, който е обещал до броени дни да разкрие каква изненада е подготвил за гостите си. Той е и тазгодишният носител на награда „Икар“ за цялостен принос към театъра.

Източник: Монитор

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !