Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Вицепремиерски съпруг е архитект на укреплението на Алепу, а беше за законност и екологичност

отпечатай новината

09.06.2020 18:00 | Видян 2828 пъти

Вицепремиерски съпруг е архитект на укреплението на Алепу, а беше за законност и екологичност

Невероятно, но факт! Архитект на укрепващото съоръжение на прекрасния плаж Алепу, за което разказваме от дни, е не кой да е, а съпругът на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева , разкрива Биволъ. Не това обаче е най-интригуващото, а фактът, че той беше активен деятел на борбата за законност и екологичност в българската архитектура и архитектурна среда изобщо, против презастрояването и по ред подобни теми като лице на група Градът от кръга Капитал. Явно борбата му е приключила с пълен триумф.

И естествено всеки професионалист има своето право на решение с кой  проект да се занимава.

Само напомняме, че кръгът около него имаше амбиции Захариев да стане главен архитект на София. И може би е добре, че въпреки иначе чудесните му характеристики, това все пак не се случи.
„Архитектурното бюро А и А Архитекти на арх. Ангел Захариев, съпруг на външния министър Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдят, че е подпорна стена за свлачище, а всъщност има всички характеристики на хотел.

Архитектурното бюро на Захариев е проектирало също офис кулата и гигантския блок, който Минстрой на Николай Вълканов планира да строи до метростанция Г. М. Димитров (б.р. на мястото на бившата централа на Мултигруп). Проектът може да бъде видян в сайта на “А и А”. Вълканов е известен с връзките си с Мултигруп и топлите си отношения с Ахмед Доган, на когото даде милионен хонорар за хидрогеоложки консултации.
В района на Созопол “А и А” са проектанти на курортното  селище Аклади.

От офиса на “А и А Архитекти” не отговориха на запитванията на Биволъ за по-подробна информация за проекта.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !