Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

500 деца учатваха в Национална седмица на детската книга – 2020

отпечатай новината

11.06.2020 09:35 | Видян 1640 пъти

500 деца учатваха в Национална седмица на детската книга – 2020

Eдни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV се включиха в третото издание на кампанията „Национална седмицата на детската книга“.

Инициативата, посветена изцяло на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат, се проведе изцяло онлайн от 1 до 7 юни 2020 г. и в нея участваха над 500 малки таланти от цялата страна. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които споделиха с малчуганите своите безценни творчески съвети. А обичани детски книжки за цялото семейство четоха певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова.

Вече са ясни и тазгодишните носители на титлите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“. Това са децата, представили се най-добре по време на 14-те творчески работилници в инициативата. Отличените писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията „Национална седмица на детската книга“ получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно ТУК !

Основен медиен партньор на инициативата е bTV Media Group. Партньори на „Национална седмица на детската книга“ са още рекламна агенция „Ogilvy“, „Майко мила“, „Клуб Z“, „Аз чета“, „Детски книги“, „H2H Communications“ и „Булевард България“.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !