Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

129 000 гърци спали у нас, защо Ангелкова лъже, че са 1,4 млн.?

отпечатай новината

18.06.2020 10:29 | Видян 1741 пъти

129 000 гърци спали у нас, защо Ангелкова лъже, че са 1,4 млн.?

По официалните данни на НСИ гръцките туристи са 129 000 души, припомни специализираният журналист Лияна Панделиева в своя коментар. По стандарта на Световната туристическа организация турист е човек, който е направил поне една нощувка, за да бъде статистически преброен с това качество. Всички държави отчитат по този начин своите туристи.

Напомняме, че според думите на министъра на туризма Николина Ангелкова в България годишно идвали 1,3-1,4 млн. гърци. Всъщност, за да надуваме туризма си, ние смятаме всички влезли от Гърция чужденци за гърци. Така милион румънци, които минават през България транзит на път за южната ни съседка, веднъж влизат в статистиката като румънци, а втори път – на връщане от Егея, ги водим гръцки туристи.

Чрез стъкмистиката излиза, че броят на туристите у нас е 12 млн. Близо 60% от тях обаче ги водим „транзитни”. Така катастрофалната 2019 г. беше отчетена като година с нулев ръст, въпреки двуцифрените спадове на основните и истински пазари на бг туризма като Германия и Русия.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !