Момичето, което убеди приятеля си да...

На 1 март 2008 г. двама мъже нахлуват в дома на...

Това съобщение е до всички мъже -...

По случай Международния ден на мъжа на 19 ноември ММА...

Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

23.03.2021 11:51 | Видян 1451 пъти

Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина

Напоследък на мода е ястията, които позволяват това - от телешко Уелингтън до Руло Стефани, да се пекат в готварска хартия. Все още обаче мнозина използват доброто старо готварско фолио. Ала немалко хора се притесняват дали то не е вредно, та и доста се пише по темата от неспециалисти. На нея посветихме днешния си лайфхак.
Учените доказват с изследванията си, че наистина при дългото печене на месо в алуминиево фолио, металът прониква върху ястието откъм матовата страна. По принцип алуминият дава бурна реакция в комбинация с киселените в животинския организъм, както и в човешкия.
В същото време, изследванията са категорични: МЕСОТО НЕ СТАВА токсично от взаимодействието с качествено фолио. Независимо, че учените от университета в чешкия град Бълно например са изчислили, че при топлинната обработка може да се достигне до стойности на алуминия в телешкото, свинското или каквото готвите от 2 до 40 пъти над нормата. Средно става дума за 6 - 7 - кратно превишение. Дори и при 40 пъти обаче НЯМА ОПАСНОСТ да се натровим!
Още един лайфхак: ХОРА С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТ НАПЪЛНО ХРАНА, ПЕЧЕНА В АЛУМИНИЕВО ФОЛИО.
За останалите е добре да знаят, че маринатата намалява превишението на нормите на навлизане на метала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !